RAPARPERIA RIITTÄÄ -
ONNEKSI SYÖJIÄKIN !
Enpä ole moneen päivään ehtinyt kirjoitella tänne mitään, kun olen ollut auttelemassa ylioppilasjuhlissa vähän siellä ja täällä. Mukavaa touhuilua eli olen leiponut suolaisia ja makeita, tehnyt salaattia ja koristellut juhlapöydän tarjottavia. Eilen sitten vielä olimme kaksissa juhlissa vierainakin, joten tänään olin päättänyt vain olla.
No, aikani auringossa hikoiltuani siirryin kuitenkin mielelläni ilmalämpöpumpun viilentämiin sisätiloihin ja lueskelin uutta Pirkka-lehteä. Ja enhän siinä sitten malttanut kuitenkaan "vain olla", vaan piti kokeilla taas uutta raparperipiirakkareseptiä. Piirakan olisi pitänyt antaa jäähtyä täysin ennen syömistä, mutta maistui kyllä vähän lämpimänäkin.
Terassin suojissa oli ihana istua hiljaisuudessa herkuttelemassa. Kahvin ja piirakan kanssa tuli nautittua myös pieni lasillinen Ouzoa, kun leipoessa tähtianiksen tuoksu vei Kreikan maisemiin!
RAPARPERIPIIRAKKA Pohja 150 g leivontamargariinia 1½ dl sokeria 1 kananmuna 3 dl vehnäjauhoja 1½ dl mantelijauhetta 1 tl leivinjauhetta 1 tl vanilliinisokeria Täyte n. 700 g (n. 14-15 dl)tuoretta raparperia viipaleina 1½ - 2 dl sokeria (1-2tähtianista) ½ dl perunajauhoja ½ dl vettä |
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos taikinaan.
Ota taikinasta koristelua varten noin 1/3 erikseen. Taputtele loppu taikina irtopohjavuoan pohjalle ja muutama sentti myös reunoille jauhoja apuna käyttäen. Anna pohjan ja erikseen otetun taikinan kovettua jääkaapissa.
(Poista tähtianikset.) Kaada raparperitäyte pohjan päälle. Pyörittele taikinasta ohuita nauhoja koristelua varten. Asettele nauhat täytteen päälle.
Koristele täysin jäähtyneen kakun pinta tomusokerilla. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Tähtianis tuoksui niin hyvälle raparperihillokkeessa.
Taikina oli aika helppoa painella jauhojen avulla vuoan pohjalle ja vähän reunoillekin.
Taikina oli hyvän makuista raakanakin :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti