TÄYTEKAKKUJA JA MUFFINSSEJA
Marraskuusta alkaa meidän perheessä juhlakausi. Syntymäpäiviä ja nimipäiviä riittää tammikuuhun asti melkein joka viikolle. Ja mikä parasta: saa leipoa niin paljon kuin haluaa ja syöjiä riittää! Ensimmäisenä oli vuorossa tyttäreni 19 vuotissyntymäpäivät. Hänen ystävänsä täyttää myös samaan aikaan vuosia, joten oli kätevää yhdistää juhlat. Ystävilleen he halusivat tarjottavaksi ennen baariin lähtöä salaattien lisäksi pizzaa ja täytekakun. Toiveena oli suklainen mansikkakakku ja koristeluapuna tyttäreni.
Seuraavana vietettiin aikuisten Halloween-juhlat, joihin tekemäni kakku on aiemmin tässä blogissa. Ja tänään kestitään isovanhemmat ja tarjotaan suolaisena sienipiirakkaa ja makeana vadelmamuffinssit ja hyydytetty vadelma-vaniljakakku. Muutama ystäväni jaksaa aina kehua vadelmia, joten tänään niitä löytyy kahdestakin leivonnaisesta.
SUKLAA-MANSIKKAKAKKUPohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl maitoa, ½ tl vaniljasokeria
n. 3 dl mansikoita
½ dl sokeria
1-2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
Kuorrutus:
130 g maitosuklaata
3/4 dl kermaa
1-2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuokaan.
Paista 150-175 asteessa N. 45 min - 1 t, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja anna jäähtyä.
Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan.
Kostuta kakun kerrokset vaniljalla maustetulla maidolla. Laita väleihin sulatetut mansikat, jotka olet survonut haarukalla ja maustanut sokerilla sekä niiden päälle vaahdotettu kerma. Anna kakun maustua ja vetäytyä seuraavaan päivään.
Sulata suklaa mikrossa, kiehauta kerma ja sekoita suklaa ja kerma keskenään. Valuta kakun päälle. Pursota kerma sen jälkeen kakun reunoille ja halutessasi myös päälle.
HYYDYTETTY VADELMA-VANILJAKAKKU
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g sulatettua margariinia
Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 liivatetta
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
3 dl vadelmia
½ dl vettä
3/4 dl hyytelösokeria
2 liivatetta
Murskaa keksit monitoimikoneessa ja kaada sekaan sulatettu margariini. Painele muuruseos irtovuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto ja sokerit. Liota liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja kaada nauhana kerma-juustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään joksikin aikaa.
Valmista kuorrutus. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita pakastetut vadelmat ja vesi kattilaan ja anna kuumentua hiukan aikaa ja vadelmien sulaa. Sekoita hyytelösokeri sekaan ja keitä pari minuuttia. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita kuumaan vesitilkkaan sulatetut liivatteet nauhana vadelmien sekaan. Anna jäähtyä hetken aikaa. Kaada kakun päälle ja laita jääkaappiin. Anna jähmettyä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
VADELMAMUFFINSSIT n. 15 kpl
1½ | dl | neljän viljan hiutaleita |
2½ | dl | vehnäjauhoja |
3/4 | dl | sokeria |
1 | tl | leivinjauhetta |
2 | tl | vaniljasokeria |
2 | kananmunaa | |
75 | g | voi- tai margariinisulaa |
3/4 | dl | kermaa tai maitoa |
3 | dl | vadelmia |
| ||
Koristeeksi: 75 g maustamatonta tuorejuustoa 3 dl tomusokeria 1 tl vaniljasokeria | ||
Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään. Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle kuorrutus. Koristele vielä nonparelleilla halutessasi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti