BOSTONKAKKU
BOSTONKAKKU3 dl maitoa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
1 pss kuivahiivaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua margariinia
Väliin:
margariinia
omenasosetta
kanelia
sokeria
Lämmitä maito n. 42 C. Lisää kuuman maidon sekaan sokeri, kardemumma ja osa jauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Sekoita vähän. Lisää vähän yli puolet kananmunasta, jonka olet kevyesti rikkonut haarukalla. Jätä loppu munasta voitelua varten. Lisää loput jauhot ja sulatettu margariini. Vaivaa kunnolla, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota peitettynä n. 1 tunti.
Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi ja levitä sille hiukan omenasosetta. Ripottele päälle reilusti kanelia ja sokeria. Kääri levy rullalle.
Voitele kakkuvuoka (itse käytin 28 cm halk. olevaa irtopohjavuokaa).
Leikkaa taikinarullasta 2-3 sentin paksuisia paloja ja asettele ne leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Jos taikinarullaa jää, leikkaa paloiksi ja asettele ne muffinssivuokiin ja paista sellaisenaan. Voitele pinta munalla ja paista 185-200 C uunissa n. 30-45 min uunin tehosta riippuen.
Koristele valmiilla kuorrutteella tai sekoita itse tomusokerin sekaan vähän munanvalkuaista ja koristele.
Anna taikinan kohota hyvin, noin tunnin verran.
Asettele pullat siten, että väleihin jää vähän tilaa, voitele.
Koristele valkuaistomusokerikuorrutteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti