sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

 TUPLAKAKKU SYNTTÄREILLE

 Meidän Esikoinen täytti 30 vuotta ja juhlimme taas kerran pienen, läheisen sukumme kesken tätä merkkitapahtumaa. Kyselin vähän kakkutoiveita ja vastauksena oli: yllätä mut. No juttelimme töissä kahvipöydässä, että millaisen kakun tekisin ja joku ehdotti, että tee Tuplakakku. Hän oli nähnyt reseptin jossain ja sanoi, että sinä voisit ensin kokeilla sitä. Joten tuumasta toimeen.

Alkuperäinen resepti löytyy * täältä * ja omaan tapaani olen vähän muunnellut sitä, jättämällä mm. tuorejuuston pois ja korvaamalla sen rahkalla. Vähän myös korjailin määriä, sillä joku oli kotona syönyt yhden kuudesta ! tähän käytettävästä Tupla-patukasta 😂.
Yhteen ääneen totesimme juhlapöydässä, että tämän suklaapläjäyksen kanssa ei muuta tarjottavaa juuri tarvita, niin täyteläistä herkkua tämä on!

TUPLAKAKKU

Pohja:
n. 200 g Domino-keksejä
2 rkl mantelirouhetta
60 g voita tai margariinia

Täyte:
3,5 dl kuohukermaa
1 dl ruokakermaa
5 Maxi Tupla -patukkaa
250 g (1 prk) pehmeää maitorahkaa
5 liivatetta
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
250 g maitosuklaata
1 dl mantelirouhetta
3 rkl öljyä

Koristeluun:
tummaa suklaata
n. 10 hasselpähkinää
1 dl sokeria
1/4 dl vettä
kultapölyä

Tee ensin pohja. Murskaa keksit esim. monitoimikoneella ja sekoita niihin mantelirouhe sekä sulatettu voi.
Laita 20 cm halk. olevan irtokakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimurska pohjalle.

Laita kattilaan desi ruokakermaa ja 0,5 dl kuohukermaa. Paloittele sekaan Tuplat ja sulata ne miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota 3 dl kuohukermaa.
Sekoita rahka jäähtyneeseen Tuplaseokseen. 
Purista liivatteet ja sekoita ne kuumennettuun sitruunamehutilkkaan. Kaada liiveteseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen Tuplaseokseen. 
Yhdistä Tuplaseos ja kermavaahto hyvin keskenään ja kaada se keksipohjan päälle. 
Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Valmista kuorrutus. Sulata maitosuklaa esim. mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sekaan mantelirouhe ja öljy. Aseta hyytynyt kakku jonkun ritilän päälle ja laita alle kakkua suurempi lautanen tai vaikka piirasvuoka. Kaada suklaaseos kakun päälle ja anna valua reunojen yli. Kuorrutusta on reilusti, mutta siten sillä saa myös reunat kuorrutettua. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Valmista koristeet. Sulata muutama pala suklaata ja levitä se esim. silikonialustalle tassiseksi, ohueksi levyksi. Kun suklaa on jähmettynyt, vuole siitä lastuja.
Laita hasselpähkinät 200 C uuniin reiluksi viideksi minuutiksi. Ota pois. Kun ne ovat vähän jäähtyneet, kuori ne. Sulata kattilassa desi sokeria ja 1/4 dl vettä. Älä sekoita vaan anna sulaa itsekseen. Voit vähän heiluttaa kattilaa alussa, että vesi ja sokeri sekoittuvat toisiinsa. Seuraa tarkasti, kun sokeri alkaa poreilla. Kun väri on muuttunut vaalean ruskeaksi, ota kattila levyltä ja laita se hetkeksi kylmään vesihauteeseen, että kiehuminen lakkaa, että sokeri ei pala.
Laita hasselpähkinät coctailtikkuihin. Laita esim. painava leikkuulauta pöydän reunalle, että voit työntää tikut laudan ja pöydän väliin valumaan. Laita lattialle pala leivinpaperia.
Kasta pähkinät sulaan sokeriin, pyörittele ja nosta varovasti valumaan. Voit leikata saksilla liiat valumat pois. Jos sokeri meinaa jähmettyä liikaa, voit lämmittää kattilaa uudelleen vähän aikaa.

Koristele kakku suklaalastuilla, pähkinöillä ja kultapölyllä.

Anna kakun olla huoneen lämmössä jonkun aikaa ennen tarjoilua, että kakkua on helpompi leikata.

Laita kakku ritilän päälle, kun alat valuttamaan suklaakuorrutusta.
Laitoin kakun tällaisenaan jääkaappiin vähäksi aikaa jähmettymään.
Pähkinöistä sai hauskat koristeet, mutta ne vaativat kyllä aikamoista näpertelyä.
Ihana mousse kakun sisällä oli täyteläinen, muttei liian makea.
Juhlapöytä katettuna.
Vielä kerran onnea Esikoiselle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti