torstai 31. maaliskuuta 2022

PINAATTI-MASCARPONEPASTA

 Lomailijan päivät ovat kuluneet rauhallisesti päiväunien ja kokkailujen merkeissä. Ihanaa, kun on aikaa sekä ensin miettiä erilaisia ruokia ja sitten vielä toteuttaa niitä. Tämän päivän kokkailuja innoitti äkillinen halu tehdä itse pastaa. Pastan tekeminenhän on helppoa ja rentouttavaa, kun vähistä aineista vaivataan oikein olan takaa taikina, annetaan levähtää vähän aikaa ja sen jälkeen työstetään haluttuun muotoon.

 En ollut etukäteen tätä ajatellut, joten kaapissa ei ollut kummoisia aineksia. Jauhelihaa ja kanaa olisi ollut tarjolla, mutta niitä en halunnut käyttää. Pakasteessa oli vähän pinaattia ja jääkaapissa purkki mascarponea. Niistä se ajatus sitten lähti ja muutaman googlailun jälkeen päädyin soveltamaan Jonnamaista -blogista löytynyttä reseptiä.

 Ja koska aikaa oli, päätin tehdä myös patonkia aikaisemmin tekemälläni maalaispatonki -reseptillä. Ihanan rapeapintainen patonki oli täydellinen lisä pehmeälle pastalle!

PINAATTI-MASCARPONEPASTA 2:lle

tagliatellepastaa itse tehty pasta  tai valmista
n. 100 g pakastepinaattia (n. 5 pinaatti"pallukkaa")
150 g (1/2  prk) mascarponea
1 dl kuohukermaa
1 iso valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
pari teelusikallista voita
1/2 tl muskottipähkinää 
suolaa  
rouhittua mustapippuria
parmesania

 Sulata pinaatit. Sekoita mascarpone ja kuohukerma keskenään. Silppua valkosipuli.
Laita laakealle paistinpannulle öljy ja kuullottele vähän aikaa valkosipulia siinä. Lisää pinaatti ja kaada päälle mascarponeseos. Sekoittele, mausta muskottipähkinällä, suolalla ja mustapippurilla ja anna vähän aikaa saostua. Lisää nokare voita.
 Keitä tuorepasta n. 2-4 minuuttia hyvin suolatussa vedessä isossa kattilassa.
Valuta pasta (jätä desin verran keitinvettä, jos kastike tarvitsee lisää nestettä) ja sekoita kastikkeen joukkoon. Raasta reilusti parmesania joko suoraan kastikkeeseen tai annoksen päälle.
Nauti tuoreen patongin kanssa.
Tuore tagliatelle-pasta odottelemassa keittämistä.
Raasta päälle reilusti parmesania ja halutessasi rouhaise myös suolaa myllystä.
Ihanan makuinen annos!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti