sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

 HELPPO JOGURTTIKAKKU

Lapsi oli tulossa käymään ja toivoi jotain kevyttä ruokaa. Päädyin kalaan ja lisukkeisiin, mutta jotain piti keksiä myös kahvin kanssa. Olin nähnyt pari päivää aiemmin tämän helpon jogurttikakun ohjeen Herkkusuut -sivustolla ja tadaa! ongelma oli ratkaistu.
Jännitin kakun hyytymistä, sillä ohjeessa oleva paistoaika oli 35-50 min! Aika iso heitto ajassa vaikka olisi millainen uuni. 
Ulkonaisesti ei ehkä maailman kaunein kakku, mutta maku oli ihan jees.

HELPPO JOGURTTIKAKKU

400 g jogurttia (minulla oli vaniljan makuista)
4 munaa
40 g maizenaa (n. desin verran)

Sekoita munat jogurttiin. Siivilöi maizena joukkoon ja sekoita. Jos haluat makeutta kakkuun, voit lisätä vähän sokeria, mutta ainakaan tämän vaniljajogurtin kanssa sitä ei tarvittu.

Ota noin 18 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka tai joku muu uunin kestävä astia. Ota reilu pala leivinpaperia, rypistä se ja vuoraa vuoka sillä.
Kaada jogurttiseos vuokaan ja paista 170 C uunissa noin 35-50 min. Itse pidin kakkua uunissa tuon 50 minuuttia, mutta luulen, että lyhyempi aika olisi riittänyt. Täytyy ensi kerralla kokeilla. Anna kakun jäähtyä kunnolla parisen tuntia ennen leikkaamista.
Tarjoile esim. mansikkasurvoksen kanssa.
Sekoita jogurttiin munat ja siivilöi sekaan maizena. Sekoita hyvin. Ei tarvitse vatkata.
Kaada seos vuokaan, johon olet rypistänyt leivinpaperin suojaksi.
Kakku on uunista tullessaan mukavan paisunut, mutta painuu kyllä aika nopeasti kasaan.
Anna  kakun jäähtyä ihan kylmäksi tarjolle asettamista ja leikkaamista.
Hauska, erilainen kakku, joka maistuu hyvältä mansikkasurvoksen tai jonkun muun raikkaan marjalisukkeen kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti