maanantai 4. marraskuuta 2019

TONNIKALAPIHVIT
 Viikonloppuna päädyttiin ostamaan ensimmäistä kertaa tonnikalaa, kun oltiin kauppakierroksella. Kun idea syntyi, piti vähän etsiskellä tonnikalan valmistusta ja lisukkeita. Valmistus itsessään on helppoa, vain kevyt maustaminen ja nopea paistaminen. Eikä lisukkeitten kanssakaan tarvitse paljon kikkailla. Tein aiolin eli valkosipulimajoneesin aiemmalla reseptillä ja uuniin laitettiin lohkoperunat. Pannulla sai paistettua pihvien kanssa samalla puolikkaat sitruunat makua antamaan.
 Käytän usein jauhoista perunalajiketta ja ensin harjaan perunat hyvin. Sen jälkeen leikkaan perunat lohkoiksi, huuhtelen ne (että saan enimmät tärkkelykset pois) ja kuivaan talouspaperilla. Laitan lohkot kulhoon ja laitan päälle pari reilua ruokalusikallista öljyä. Huljuttelen perunoita kulhossa siten, että ne öljyyntyvät joka puolelta. Sitten laitan perunat leivinpaperilla päällystetylle pellille, ripautan päälle vähän sormisuolaa ja paistan 220 C uunissa noin puoli tuntia, jolloin ne pehmenevät sisältä ja päälle tulee ihanan rapea pinta.


TONNIKALAPIHVIT

1 valmiiksi leikattu tonnikalapihvi / ruokailija
(meillä ne olivat n. 150 g painoisia ja ihan riittäviä, vaikka myyjä ihmettelikin, että eikös laitettaisi vähän isommat...)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

 Ota pihvit huoneenlämpöön noin varttia ennen paistamista. Laita pihvit lautaselle ja ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria. Ripottele päälle myös oliiviöljyä (eli öljyä ei laiteta pannuun vaan suoraan pihville). Kääntele pihvit, että öljy ja mausteet tarttuvat joka puolelle.
 Paista parilapannulla noin 1-2 min / puoli. 
 Paista samalla sitruunan puolikkaat, kevyesti leikkuupinta öljyttynä, että ne vähän lämpenevät ja maku syvenee.

Tonnikala näyttää ihan lihalta ja sen suutuntumakin on lihaisa. Pihvit on helppo öljytä ja maustaa lautasella.
Parilapannulla saa paistettua pihvit hyvin.
Pihveihin tulee kauniit raidat ja sitruunat lämpenevät samalla. Tarkoitus on, että pihvit jäävät sisältä punertavaksi, ettei niistä tule sitkeitä.
Vihreänä lisukkeena oli tällä kertaa vuonankaalia, joka on hyvän makuinen ja näyttävä salaattilisuke lautasella.
Aioli on voimakkaan makuista eli sitä ei tarvita kovin paljon. Ja perinteiset lohkoperunat ovat herkullisia vaikka ihan sellaisenaankin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti