tiistai 13. helmikuuta 2018

RAPEITA SILAKKAPIHVEJÄ
 Kuinka moni on syönyt viime aikoina silakkapihvejä? Kuinka moni on itse paistanut niitä? Itse vastasin molempiin kysymyksiin, etten minä ainakaan. Joten eikö olisi jo aika? Kysyin seuraavaksi ja vastasin, että kyllä vaan!
 Näiden rapeiden pihvien kanssa ei tarvitse muuta kuin kunnon perunamuhennosta voinokareen kanssa ja voilá! Herkkua! Leivitykseen voi käyttää korppujauhoja tai ruisjauhoja tai kuten meillä kävi, myös grahamjauhoja (juu, tiedän, että silmälasien käyttö olisi paikallaan...). Ja osaan fileistä laitoin väliin sulatejuustoa ja niistä tuli omia suosikkejani. Mies tykästyi enemmän noihin perusversioihin eli jokaiselle jotakin.

RAPEAT SILAKKAPIHVIT

n. 600 g silakkafileitä
suolaa
Koskenlaskijan sulatejuustoa
korppujauhoja (ja/tai ruisjauhoja/grahamjauhoja)
Paistamiseen
voita
öljyä

 Levitä fileet leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin ja ripottele päälle vähän suolaa.
 Leikkaa sulatejuusto ohuiksi viipaleiksi ja laita osalle fileistä juustoviipale (tai suikale). Laita toinen filee kanneksi. Jos et käytä juustoa, laita suolan lisäämisen jälkeen suoraan kaksi filettä päällekkäin.
 Kierittele fileparit korppujauhoissa, ruis- tai grahamjauhoissa tai niitten sekoituksessa. 
 Paista fileet joko pelkästään voissa tai voin ja öljyn sekoituksessa molemmin puolin kypsäksi. Silakat paistuvat onneksi aika nopeasti.
 Meillä oli aika pienehköjä silakkafileitä ja valmiita silakkapihvejä tuli yhteensä n. 20. Isoimpiin laitoin sisälle juustoa ja pienet paistoin siis sellaisenaan.
 Lisäksi tein perunamuhennosta, mutta hyvin olisi voinut tehdä vielä kastikkeen vaikka kermaviilistä.
Kaikki aineet ensin valmiiksi, koska silakkaisilla käsillä ei paljon enää muuta tehdä kuin kieritellään pihvejä.
Karkeista korppujauhoista tuli rouheampi kuorrutus kuin...
...grahamjauhoista. Alimpana kuvassa korppu- ja grahamjauhojen sekoitusta. 
Pihvejä voi kääntää paistaessa parikin kertaa halutessaan. Voi antaa maun lisäksi rapeutta.
Vino pino valmiita pihvejä. Maistuivat myös seuraavana päivänä vaikka lämmitettäessä pehmenevätkin.
Muutama ruohosipulin oksa silputtuna kaiken päällä antaa ulkonäön lisäksi makua. Syömään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti