PALSTERNAKKA-BATAATTIKEITTO
ja
JUUSTOKAKKUSET
Palsternakka kuuluu suosikkeihini, kun puhutaan erilaisista juureksista. Sen maku on jotenkin niin omanlaisensa ja palsternakka yhdistettynä melkein mihin tahansa muuhun juurekseen, nostaa maun uudelle tasolle. Tai ainakin maistumaan paremmalta.
Näitä sosekeittoja tulee tehtyä useinkin ja aina niistä aineksista mitä kaapista milloinkin löytyy. Niinä kertoina, kun haluan "elää vaarallisesti", lisään keittoon kuohukermaa, mutta terveysintoilun kourissa mennään vähärasvaisemmalla ruokakermalla. Ja välillä sekaan tulee laitettua joko maustamatonta tai maustettua sulatejuustoa, jolloin maku on taas erilainen.
Tällä kertaa löysin Viinimaan resepteistä keiton ja sen oheen tehtävät juustokakkuset tai -keksit, joita tietty taas tuunailin. Ihanan rasvaiset ja rapeat juustokeksit olivat täydellinen lisä neutraalin samettiselle keitolle. Aah!
PALSTERNAKKA-BATAATTIKEITTO
1 isohko palsternakka
n. 1/2 bataatti (parin palsternakan verran)
n. 2-3 jauhoista perunaa (saman verran kuin palsternakkaa)
1 iso sipuli
1 rkl voita
n. 5 dl kasvislientä
n. 2 dl ruokakermaa
mustapippuria
suolaa
Kuori ja leikkaa ensin juurekset pieniksi paloiksi. Tämän jälkeen kuullota sipulia ja palsternakkapaloja voissa.
Lisää sekaan kasvisliemi ja anna kiehua 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
n. 2-3 jauhoista perunaa (saman verran kuin palsternakkaa)
1 iso sipuli
1 rkl voita
n. 5 dl kasvislientä
n. 2 dl ruokakermaa
mustapippuria
suolaa
Lisää sekaan kasvisliemi ja anna kiehua 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Soseuta kasvikset sauvasekoittajalla.
Lisää tämän jälkeen ruokakerma ja mausteet ja kiehauta vielä.
2 dl parmesanjuustoraastetta
1 kananmunan keltuainen
3/4 dl korppujauhoja
JUUSTOKAKKUSET
1 kananmunan keltuainen
3/4 dl korppujauhoja
öljyä kypsentämiseen
Sekoita kaikki aineet keskenään.
Muotoile massasta palloja ja litistä niitä vähän. Kypsennä ne kuumassa öljyssä paistinpannulla.
Muotoile massasta palloja ja litistä niitä vähän. Kypsennä ne kuumassa öljyssä paistinpannulla.
Juustomassa on helposti murenevaa, joten se vaatii hellää käsittelyä. Käännä kakkuset ja paista myös toinen puoli kullanruskeaksi.
Nämä kakkuset tai keksit kannattaa laittaa talouspaperin päälle vähäksi aikaa, että saa suurimmat rasvat imeytettyä pois. Paitsi jos on hirveä nälkä. Silloin sitä ahmii kaiken vaikka suu palaisi ja rasva valuisi suupielistä 😂.
Herkullista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti