torstai 1. helmikuuta 2018

KANA-PASTAVUOKA UUNIIN
 Arjen pelastajiin kuuluvat meillä erilaiset uunivuokaruoat. Vähän kaikkea, mitä jääkaapista löytyy, alkukäsittely ja uuniin vaan.
 Usein nämä vuokaruoat ovat myös niin riittoisia, ettei tarvitse olla joka ilta kokkaamassa (vaikka kokkailusta tykkäisikin). Lisäämällä erilaisia kasviksia ja niitten määrää, saat ruoan riittämään vaikka kuinka monelle. Ja tietysti pastaa voi laittaa myös reippaasti, jolloin sekin vaikuttaa määrään. Ja vielä vinkkinä se, että vaihtelemalla erilaisia pastoja (makaroni, tagliatelle, spagetti, täysjyvä, kaura ym. mitä kaikkea niitä onkaan) saa makuun ja ulkonäköön vaihtelevuutta ja perhe luulee, että kyse on jostain uudesta ruoasta... 
KANA-PASTAVUOKA UUNISSA

pastaa (itse laitoin "linnunpesätagliatellea" n. 5 kerää)
n. 400-500 g broileria (fileenä, suikaleina...)
öljyä
1 iso sipuli
1/2-1 suippopaprika
pari kevätsipulia (maun ja värin vuoksi)
n. 100 g maissia
(valkosipulia halutessasi)
(porkkanaa raastettuna halutessasi)
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
n. 1 tl suolaa
reilusti rouhittua mustapippuria
pizzamaustetta (tai muuta yrttimaustetta)
1 prk (125 g) creme fraichea
pari kourallista juustoraastetta

 Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi. Valuta. Kaada uunivuokaan.
 Leikkaa kana pieniksi paloiksi. Silppua sipuli ja paprika ja kevätsipuli rouheasti (ei tarvitse olla mitään millimetritouhua).
 Paista kanat öljyssä ruskeiksi parissa erässä. Laita odottamaan eri astiaan. 
 Kuullottele öljyssä sipulia ja paprikaa hetken ja lisää sitten sekaan maissit ja kevätsipulit. Sekoittele hetken.
 Kaada pannuun kanat ja tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja pizzamausteella. Sekoittele hyvin.
 Kaada kanaseos pastan päälle uunivuokaan ja sekoita kaikki sekaisin. Valuta päälle creme fraiche ja ripottele päälle pari kourallista juustoraastetta.
 Paista uunissa 200 C n. 20 min, että juusto sulaa ja pinta vähän ruskistuu. Älä anna olla uunissa liian kauaa, ettei vuoasta tule liian kuivaa.
Laita keitetty pasta valmiiksi vuokaan.
Kanaseosta ei tarvitse haudutella, koska kaikki aineet ovat jo valmiiksi kypsiä.
Sekoita kanaseos hyvin pastan joukkoon.
Laita päälle creme fraiche ja pari kourallista juustoraastetta (minulla on yleensä aina isot kourat...).
Malta odottaa hetki, että vuoka valmistuu uunissa.
Nauti!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti