torstai 1. kesäkuuta 2017

BROILERIA HABANERON tapaan 
 Habanerokitchen on yksi blogeista, joita olen seurannut useita vuosia. Tapa kirjoittaa ja kokata suurpiirteisesti, mutta ammattitaidolla, viehättää minua suuresti. Eräänä päivänä osui silmiini tällainen broileriruoka, jonka oletusmaku houkutti etukäteen. Lähdin itse asiassa ystäväni kanssa aurinkoiseen metsään kävelylenkille ja tökkäsin reseptin miehen nenän eteen. Kun tulin lenkiltä kotiin, oli vastassa mahtava tuoksu ja suihkun kautta pöytään! Herkullista oli. 
 Vähän mukailtiin alkuperäistä reseptiä ja laitoin noihin lukuihin vähän joustovaraa, lähinnä siksi, että jos joku haluaa vähän miedompaa, niin voi käyttää vähemmän chiliä ja valkosipulia. Ja tarjoiluun murennettiin mozzarellaa ruoan päälle - täydellistä!

BROILERIVUOKA UUNISSA


6-8 perunaa
4 broilerin rintafilettä
3-5 valkosipulinkynttä
1-2 punaista chiliä
1 dl kirsikkatomaatteja
öljyä
suolaa
mustapippuria
basilikaa
mozzarellaa

 Voitele uunivuoka öljyllä. Kuori perunat (tai raaputa uusia perunoita) ja lohko noin kolmeen osaan. 
 Pilko valkosipulin kynnet lohkoiksi ja chili pieneksi silpuksi ja laita perunoiden sekaan. Lisää kirsikkatomaatit ja broilerin fileet uunivuokaan.
Sekoita kaikki kunnolla keskenään (meillä kanat jätettiin alkuperäisen ohjeen mukaan päällimmäiseksi ja ne kuivuivat vähän liikaa).
 Lorauta hyvää oliiviöljyä kohtuullisesti kaiken päälle.
Rouhaise mustapippuria ja suolaa, nostele sekaisin.
Laita uuniin noin 180 asteeseen, reilun tunnin ajaksi.
Pilko pinnalle vaikka basilikaa. Revi lautaselle annoksen päälle vähän mozzarellaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti