tiistai 27. kesäkuuta 2017

MARJA-MASCARPONE JÄLKIRUOKA
 Sain tädiltäni juhannuksen alla jälkiruokareseptin, jota piti juhannuksen aikaan kokeilla. Joka päivä kuitenkin keksittiin aina jotain muuta syötävää ja niin se aina vaan jäi. Tuoreet mansikatkin syötiin salaatissa ja jogurtin kanssa, joten myös ainekset hupenivat.
 Tänä iltana mies kuitenkin kyseli, että mitä nuo tuorejuustot tekevät jääkaapissa ja eikö niistä saisi jotain iltapalaa aikaiseksi. Näinpä alkuperäinen jälkiruoka muuttui meillä maanantai-illan marjaherkuksi eli kuten useinkin, meillä tuunataan reseptit. Taas kerran voi sanoa: nam!
MARJA-MASCARPONE-HERKKU (4-6:lle) (itse tein puolikkaan annoksen ja                              sekin riitti tupla-annoksiin)

2 dl kuohukermaa
200 g mascarponejuustoa
200 g Valion sitruunatuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
marjasose:
2-3 dl pakastemansikoita
1 dl pakastemustikoita
3 rkl tomusokeria
pohjalle:
1/2 Digestive-keksi/annos
päälle:
2 palaa maitosuklaata

 Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sitruunajuusto sekä sokerit ja sekoita hyvin sekaisin. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa.
 Sulata pakastemarjoja hetken aikaa. Laita mansikat ja tomusokeri korkeaan, kapeaan kulhoon ja survo sauvasekoittajalla hienoksi. Lisää mustikat ja sekoita vielä vähän aikaa.
 Murskaa sormilla annosmaljojen pohjalle puolikas keksi. Laita päälle pari ruokalusikallista marjaseosta ja sen päälle reilusti mascarpone-vaahtoa. Raasta lopuksi päälle suklaata ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti