keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

KESÄN TULON TUNTEE MAUSTA
 Alkukesä ja uudet perunat ja... mitä sinä söisit uusien perunoiden kanssa? Makuja ja mielipiteitä on monia, joten ei niistä sen enempää, mutta itselleni yksi ehdottomista yhdistelmistä on perunat ja kananmunakastike. Se valkoinen peruskastike, joka maistuu parhaalta alkukesällä. Usein tähän tulee yhdistettyä esim. savukalaa, mutta maistuu myös ihan sellaisenaan :) 
 Tällä kertaa en käyttänyt paljon aikaa ruoanlaittoon, joten perunoita en raaputellut vaan pesaisin nopeasti ja sillä välin, kun perunat kypsyivät tuli kastikekin valmiiksi.

KANANMUNAKASTIKE

50 g voita
3 reilua ruokalusikallista jauhoja
n. 5 dl maitoa (kevyt- tai täysmaito)
1 tl suolaa
rouhittua valkopippuria
1-2 kananmunaa 
2 rkl ruohosipulisilppua

 Keitä kananmunat koviksi. Kuori ja murskaa haarukalla pieneksi.
 Sulata kattilassa voi ja lisää sekaan jauhot. Sekoita sekaisin  mielellään pallovispilällä (olen huomannut, että sillä saa kaikkein tasaisimman kastikkeen). 
 Lisää maito vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Tarkoitus on, että kastike ei paakkuunnu ja maito lämpiää samalla, kun sitä kaataa vähän kerrallaan ja kastikkeesta tulee ihanan paksua.
 Mausta suolalla ja muutamalla rouhaisulla valkopippuria. 
 Lisää sekaan kananmuna- ja ruohosipulisilput ja sekoita.
 Tarjoa uusien perunoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti