lauantai 26. maaliskuuta 2016

PÄÄSIÄISEN SITRUUNAPALAT
 Löysin vanhasta Pirkan ruokalehdestä makean kirpeän reseptin, jota teki mieli kokeilla. Tytär ehti kuitenkin ensin ja meitä odottivat kahvin kanssa pienet herkkupalat. Meillä ei ollut fariinisokeria, joten Anni korvasi sen osittain ruokokidesokerilla ja osittain tavallisella sokerilla. Väri jäi sen vuoksi vaaleammaksi kuin alkuperäisissä, mutta maku oli mielestäni hyvä näinkin. Pieni kirpeys sitruunasta ja kondensoidusta maidosta makeus. Hyvää kahvin kanssa! Ja jos pidät blogistani löytyvästä Omenamökelö -reseptistä, luulen, että pidät myös tästä!
SITRUUNAPALAT (n. 16 palaa)

120 g voita
1 1/2 fariinisokeria
2 1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
Täyte:
1 prk kondensoitua, makeutettua maitoa
3/4 dl sitruunamehua
2-3 tl raastettua sitruunan kuorta

 Sekoita huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja fariinisokeri kulhossa. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita taikina murumaiseksi seokseksi.
 Päällystä n. 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Painele hieman yli puolet muruseoksesta vuoan pohjalle.
 Sekoita kondensoitu maito, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste kipossa. 
 Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Ripottele loput taikinasta täytteen päälle.
 Paista 175 C uunissa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  Laita jääkaappiin ja säilytä siellä. Tarjoile viileinä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti