lauantai 19. maaliskuuta 2016

PÄÄSIÄINEN JA PELKKÄÄ HERKUTTELUA - AINA
 Kaikki pyhäpäivät alkavat meillä sillä, että päässä alkaa surista: mitä ruokaa, miten esillelaitto, mitä juomaa, alkupalat, pääruoka, jälkiruoka... Paitsi tällä kertaa. Katselin Stockmannin maaliskuun lehtistä ja silmiin osuivat ihanat pääsiäisastiat Villeroy&Bochin valikoimista, Farmers Spring -kokoelmasta. Kauniit, lähes syötävän suloiset lautaset. Siis kauppaan ja valinnan vaikeus, että mitkä valitsisi. Sitten kotiin ja koko ajan päässä surisi: mitkä alkupalat näille lautasille sopivat :D
 Ja siitä se ajatus sitten lähti. Eli vanhoja, hyväksi todettuja juttuja ja vähän jotain uutta. Meillä on hyvä Citymarket, jossa asioimme ja sieltä löytyivät valmiiksi, valkosipulilla ja yrteillä marinoidut karitsan sisäfileet. Ja niitten ja astioitten ympärille kokosimme tämän aterian.
Tytär kattoi pöydän keväisillä väreillä ja pienillä pääsiäiskoristeilla pellavaliinalle ja vihreille narutableteille.
Vanhat, vähän hömelöt pikkutiput, pääsivät tädiltäni saatuun, Pentikin herkkupurkkiin. 
Ostin viikko sitten kolmen pikkunarsissin pakkauksen, joista yhden jätin sisälle ja pari laitoin ulos terassille. Narsissit kasvavat lämmössä huimaa vauhtia, joten tänään vietiin ylikasvanut narsissi ulos ja sisälle pääsi pieni, vasta kasvun alkuvaiheessa oleva kukka.
Alkupaloiksi valkoviinin kanssa valmistimme Annin kanssa:
sekä savulohi-ruiskuppeja, joihin tuli ruissipseihin laitettua sekoitusta, jossa oli kylmäsavulohta, majoneesia, ruohosipulituorejuustoa, sitruunaa ja mausteita, sekä päälle pienet lohiruusukkeet ja herneenversoista paloja:
Pääruokana herkullisia feta-perunoita, joihin tällä kertaa käytin Virgino Oilin rosmariiniöljyä
ja pikaisesti ruskitettuja, uunissa 150 C n, 10 minuuttia olleita ja vähän aikaa sen jälkeen folion sisällä vetäytyneitä karitsan sisäfileitä. Tarjoiluvadille laitoin muutaman herneen verson koristeeksi ja myös syötäväksi:
Pikku hiljaa mukavan seurustelun ja höpöttelyn myötä söimme tätä mahtavaa ateriaa ja täytyy sanoa, että kokonaisuus oli tosi onnistunut. Kastikkeeksi pääruoalle tein minttu-tsatsikin eli n. 10 cm pala kurkkua raastettuna ja nesteet poispuristettuina, purkki kermaviiliä, johon n. 1 tl suolaa, 1 tl sokeria ja vähän rouhittua mustapippuria ja muutama mintunlehti silputtuna. Sekoitetaan keskenään ja laitetaan jääkaappiin maustumaan muun ruoan valmistumisen ajaksi.
Ja jälkiruoka. Ei liittynyt mitenkään pääsiäiseen. Mutta työkaverini kyselivät vanhan "Taivaallisen Tiramisu" -reseptin perään ja sitähän piti sitten myös tänään valmistaa.
Ja turha kai sanoakaan, että olimme kaikki aikamoisen tyytyväisiä pöydästä noustessamme.
Pöydässä oli vielä Party Lihgtin keväisen vihreät, tuoksuvat kynttilät, jotka sulaessaan muuttuivat vaalean vihreiksi. 
Ihania pääsiäisen päiviä teille kaikille!















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti