keskiviikko 16. joulukuuta 2015

KATKARAPUPATA JUUSTOLLA
 Kun joku sanoo sanan katkarapupata, tulee ihan mieleen 80- ja 90-luku. En tiedä, olivatko katkaravut silloin jotain uutta ja ihmeellistä, mutta niitä tuli syötyä - valmiiksi kuorittuina padassa tai kylminä ja itse kuoret irti näperreltyinä. Ehkä niitä syötiin liikaa tai maut eivät olleet aina ihan kohdillaan, mutta pitkään aikaan, ei ole tullut käytettyä rapuja juuri muuhun kuin risottoon. Mutta jostain syystä meillä esitettiin viikonloppuna toive katkispadasta ja itsekin innostuin siitä. 

 Jääkaappiin oli kertynyt (taas kerran) juustoja, joten halusin yhdistää tähän myös juuston. Ja hupsis, näin hyvää ruokaa katkaravuista en ole ennen syönyt, joten ei todellakaan jää viimeiseen kertaan tämänkään ruoan valmistus. Kokeile ja huokaile (ja nuole kippo puhtaaksi :D )
JUUSTOINEN KATKARAPUPATA

2 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli 
2-3 tomaattia
1 punainen paprika
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl sweet chili -kastiketta
2 dl kuohukermaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
250 g katkarapuja
1 reilu viipale maalaisleipää (tai jotain vaaleaa leipää)
1 dl raastettua emmentaljuustoa

Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuutioi tomaatit ja paprika. Kuullota oliiviöljyssä sipulit ja paprikat kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää tomaatit, pyree, sweet chili, kerma ja mausteet.
Hauduta kunnes seos hieman sakenee. Lisää pataan valutetut katkaravut ja lusikoi pata uunin kestäviin annoskulhoihin. Revi päälle leivästä pieniä paloja ja ripottele päälle juustoraastetta.

Gratinoi patoja 220 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti