lauantai 26. joulukuuta 2015

JÄLKIRUOKIIN KASTIKE JOULUNA
 Karpalot ja puolukat kuuluvat jouluun. Usein esim. kiisselin muodossa tai hillona. Tällä kerralla halusin tehdä happamasta marjasta makeampaa ja keitin siis karpaloista siirappia. Loistava kastike joko tällaiselle rahkajälkiruo'alle tai vaikka jäätelön kanssa.
KARPALOSIIRAPPI

2 dl karpaloita
1 dl vettä
1 1/2 dl sokeria

Laita kattilaan karpalot ja vesi sekä 1 dl sokeria. Keitä reilu kymmenen minuuttia siten, että karpalot pehmenevät. Siivilöi marjat pois ja laita neste takaisin kattilaan. Lisää 1/2 dl sokeria ja anna kiehua vielä hetken ilman kantta. Jäähdytä hyvin ja tarjoile karpalosiirappi kastikkeena.

Annos 1
Murskasin annosmaljojen pohjalle puolikkaan LU Bastogne keksin. 2 dl kuohukermaa vatkattuna ensin vaahdoksi ja siihen lisäsin 2 dl luumu-kanelirahkaa, 2 rkl luumuhilloa ja n. 1/2 dl sokeria. Keksinmurujen päälle pari reilua lusikallista rahkaa, loraus karpalosiirappia ja koristeeksi vielä piparisydän.

Annos 2
Kulhoon vaniljajäätelöä, turkinpippuricrushia ja loraus karpalosiirappia. Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti