maanantai 14. joulukuuta 2015

KEVENNYKSEKSI SALAATTIA
Suorastaan epätoivoisesti yritän aina välillä keventää ruokavaliotani, mutta kun olen niin perso kaikille herkuille. Ja yleensäkin kaikelle hyvälle ruoalle. Tällä kertaa sain yhdistettyä molemmat, kiitos Tinskun keittiön blogille. Tässä salaatissa värit ja maut ovat kohdallaan ja terveellisyyskin tulee huomioitua. 

 Granaattiomena on paitsi värikästä ja hauskan pirskahtelevaa, myös terveellistä. Siinä on paljon antioksidantteja, joten sitä voidaan pitää hyvänä ennaltaehkäisijänä moniin sairauksiin ja ikääntymisen mukanaan tuomiin muutoksiin (sanoo wikipedia :)). Lisäksi granaattiomena sisältää monia vitamiineja, joten kimppuun vaan! 
LEIPÄJUUSTO-GRANAATTIOMENASALAATTI

erilaisia salaatteja (ainakin paria erilaista)
leipäjuustoa
pähkinäsekoitusta
granaattiomena
kirsikkatomaatteja
(ilmakuivattua kinkkua)
vähän öljyä ja suolaa

 Paahda pähkinät kevyesti öljyssä pannulla ja ripottele niille lopuksi vähän suolaa. Ota pannu sivuun liedeltä.
 Revi tarjoiluastiaan reilusti erilaisia salaatteja. Kuutioi leipäjuusto ja ripottele salaatin päälle. Kierrä kinkusta ruusukkeita ja asettele päälle. Halkaise pienet tomaatit ja asettele salaatin pinnalle.
 Pyörittele granaattiomenaa pöytää vasten, niin se auttaa siemeniä irtoamaan. Halkaise ja koverra esim. lusikalla siemenet ulos.
 Ripottele siis lopuksi päälle granaattiomenaa ja paahdetut siemenet. Tarjoile vinaigreten kanssa.


Kastike-vinaigrette
1/4 dl valkoviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua 
1/2 dl oliiviöljyä 
1 rkl agave siirappia tai juoksevaa hunajaa (sokerikin käy) 
hieman suolaa 
hieman ruohittua mustapippuria

Laita kaikki aineet pieneen pulloon tai purkkiin ja sekoita hyvin ravistellen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti