sunnuntai 16. elokuuta 2015

VADELMAHERKKUJA,kakku ja kastike
 Moni pitää vadelmista tosi paljon ja niin minäkin. Yleensä pakastan metsävadelmia, joita vanhempani keräävät ja tuovat niitä meillekin. Olen siis jo pakastanut niitä, mutta tänään sattui silmiini kauppareissulla herkullisen pulleat puutarhavadelmat ja ostin niitä sekä pakkaseen että käyttöön.
 Ensimmäisenä pääsi kokeiluun ihanan vaniljainen, hyydytetty kakku ja sen kanssa nautittiin vadelmacoulis'ta eli vadelmaista kastiketta. Täydellinen yhdistelmä!
VANILJAINEN VADELMAKAKKU (vuoan halk. n. 20 cm)

Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita tai marfariinia
Täyte:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g (1 prk) vaniljarahkaa
n. 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
vadelmia

 Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu rasva. Painele keksiseos vuoan pohjalle kevyesti.
 Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään n. 5 minuutiksi.
 Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka siihen. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla makusi mukaan.
 Kuumenna sitruunamehutilkka ja sekoita siihen puristetut liivatteet hyvin. Kaada liivatemehu kermaseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle.
 Painele vadelmat kakkuun ja laita hyytymään jääkaappiin n. 2-4 tunniksi tai yön yli.
Tarjoa vadelmacoulis'n kanssa.
VADELMACOULIS

n. 2-3 dl vadelmia
1/2 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

 Laita kaikki aineet kattilaan ja kiehauta sekoittaen kunnes sokeri sulaa ja vadelmat pehmenevät. Näissä isoissa vadelmissa meni reilu viisi minuuttia. Sekoittelin koko ajan.
 Kaada vadelmakastike tiiviin siivilän läpi toiseen astiaan siten, että kastikkeen sekaan ei tule siemeniä. Anna jäähtyä ja tarjoa kakun kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti