lauantai 8. elokuuta 2015

KESÄN MUST-RUOKIA JA RUOKAMUISTOJA
Kesän ensimmäisten omien perunoiden kanssa pitää aina tehdä kananmunakastike. Tästä makuyhdistelmästä tulee lapsuus mieleen!
Yksi viimeaikaisista intohimoistani on nektariini. Siitä saa niin monenlaista lisuketta ruokiin ja tässä ihan perusmuodossaan ilmakuivatun kinkun kanssa salaatissa. Ei tarvitse edes kastiketta.
Mmm... ensimmäiset oman maan mansikat!
Helppoa ja nopeaa, kaapintyhjennysruokaa: pyttipannu. Tässä paljon ensin kiehautettuja ja sitten paistettuja kasviksia; perunaa, porkkanaa, sipulia, kukkakaalia... ja tietysti makkaraa. Päälle kunnon valuva häränsilmä-kananmuna.
Kesän viipyilevät aamut: lukemista, kahvia, hedelmiä, kananmunaleipä...
Ei aina perunaa vaan kesällä tulee usein tehtyä pihvien kanssa erilaisia vihannes- tai hedelmälisukkeita. Tässä tomaatti-mozzarella-salaattia ja tomaatti-nektariini-salsaa.
Syksy lähestyy ja ensimmäiset sienet. Tässä viimeiset viime kesän suppilovahverot samettisessa keitossa tältä viikolta.
Ja vuoden ensimmäisten kanttarellien piiras. Ystäväni kävi iltateellä, jonka katoin terassile. Sienipiirakkaa ja muutama pala suklaata hämärtyvässä illassa. Ja jutustelua. Ihan parasta!
Viimeisenä: tyttäreni käväisi ilahduttamassa meitä muutaman vapaapäivänsä ajan ja leipoi mielettömän herkullisia browniesejä. Pinnalta rapeaa, sisältä lähes mutakakkumaisen valuvaa. Makean vastapainona suolapähkinöitä. Lämmin piirakka ja kylmä jäätelö. Aaah! Kiitos Anni!

Nyt onkin paluu arkeen ollut jo viikon ajan eli työt ovat alkaneet. Saapas nähdä millaisia kokkailuja on luvassa. Kilojen ilot eivät ole paljon painaneet lomaillessa, mutta jotain pitäisi kai tehdä. Taas kerran. Kevyempi olo on myös hyvä olo. No, kuten suurin osa suomalaisista päättää: syksyn tullen lisään liikuntaa ja katson (ainakin vähän) tarkemmin, mitä syön.
Ihania syyspäiviä odotellessa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti