maanantai 3. elokuuta 2015

MUSTIKKA-JUUSTOKAKUT
 Erilaisia kokeiluja pitää aina silloin tällöin tehdä. Nyt oli pienten annosjuustokakkujen vuoro. Olin ajatellut tehdä näistä vähän seepra-kakkutyylisiä, hienosti eri kerrokset näkyvissä jne., mutta tulos ei vielä ollut ihan sitä, mitä odotin. Sinänsä tästä tulikin paljon helpompi ja varmasti ihan yhtä hyvän makuinen versio. Näppärä tehdä valmiiksi etukäteen vaikka isommallekin porukalle joko jälkiruoaksi tai kahvin kanssa nautittavaksi.
PIENET MUSTIKKA-JUUSTOKAKUT (12 kpl)

Pohjat:
6-7 Digestive-keksiä
50 g voita tai margariinia
Täyte 1:
2 dl kuohukermaa
1 prk (n. 180 g) vaniljatuorejuustoa tai -rahkaa
3 liivatetta
n. 3/4 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
Täyte 2:
3 dl mustikoita (pakate tai tuoreita)
3 liivatetta

öljyä
tomusokeria

 Käytä mielellään silikonista muffinssivuokaa. Öljyä kolot kevyesti ja ripottele niihin (varsinkin reunoille) tomusokeria. 
 Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita kekseihin. Laita keksimuruseosta n. lusikallinen joka koloon ja painele kevyesti lusikalla.
 Laita liivatteet (3+3) likoamaan kylmään veteen.
 Soseuta mustikat sauvasekoittajalla. Ota vähän mustikoista irronnutta nestettä, kuumenna se ja sekoita siihen puristetut liivatteet (3 kpl). Kun liivatteet ovat kunnolla sulaneet kuumaan mustikkaseokseen, lisää se loppuun mustikkaseokseen kunnolla sekoittaen.
 Vatkaa eri kulhossa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää juusto sekoittaen massa tasaiseksi. Lisää sokerit ja sekoita. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita puristetut liivatteet kerma-juustoseokseen.
 Laita ensin keksipohjien päälle kermaseosta, sitten mustikkaa, vielä kermaa ja lopuksi mustikkaa. Sekoita kapealla lusikan varrella seokset pyörittäen vähän sekaisin.
 Anna hyytyä kylmässä esim. leivinpaperilla kevyesti peitettynä n. 4 tuntia tai yön yli. Auta veitsellä varoen kakkujen reunat irti ja paina pohjasta kakut ylös muffinssivuoasta.
 Voit koristella leivokset halutessasi mustikoilla tai sitruunamelissan lehdillä.
Voitele öljyllä kolot kevyesti ja ripottele pienen siivilän läpi tomusokeria kolojen reunoille.
Painele keksiseosta kevyesti kolojen pohjille.
Laita vuorotellen kermaseosta ja mustikkaa koloihin esim. kastikekauhaa apuna käyttäen.
Sekoita seokset kevyesti lusikan varrella pyörittäen.
Auta varovasti veitsellä reunat irti ensin.
Paina juustokakut irti pohjasta.
Nosta kakut esim. veitsellä tarjolle.
Nauti !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti