sunnuntai 2. helmikuuta 2014

KEY LIME PIE
 - makeaa kahvin kanssa
 Maailma on niin täynnä kaikenlaista ruokaan liittyvää, että välillä päätä huimaa. Kondensoitu maito on yksi niistä, jota ei ennen tätä ole tullut koskaan kokeiltua. Aina välillä olen törmännyt erilaisiin herkkuihin, joissa tätä on käytetty, mutta viime viikolla vihdoin törmäsin myös kaupan hyllyllä tähän. Itse asiassa tyttäreni sen huomasi ja olihan yksi purkki ostettava saman tien.

Seuraava haaste olikin, että mitä siitä sitten tekisi. Rocky road olisi ollut ykköstoiveena, mutta sitten ei kaapeissa ollutkaan paljon muuta, mitä niihin olisi tarvittu.

Key Lime Pie:hin päädyin lopulta. Tavoitteena oli nimittäin päiväkahvimakeaa ja siinä tämä piiras kyllä toimi täydellisesti. Liian helppoahan olisi ollut, jos kotona olisi ollut kaikkea, mitä tähän tarvittiin, mutta joustavalla asenteella taas selvittiin. Limeä oli jäljellä nimittäin puolikkaan verran eli koristeluun se riitti juuri ja juuri. Onneksi olin ostanut pussillisen sitruunoita, joten niillä mentiin. Toimi hyvin tässä!
KEY LIME PIE

Pohja:
200 g Digestive keksejä
75 g margariinia
Täyte:
4 keltuaista
1 prk (375g) kondensoitua, makeutettua maitoa
1 1/4 dl limen mehua (3 limeä) (tai 2 sitruunan mehu)
2 tl limen kuoriraastetta (tai sitruunan)
Koristeeksi:
1 dl kuohukermaa
limen viipaleita

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limenkuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahtopursotuksilla ja limenkuorella, limenviipaleilla tai kiiveillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.






2 kommenttia:

  1. Olen tehnyt tuota samaa ja voin vannoa, että on todella hyvää, nammm :)

    VastaaPoista