tiistai 25. helmikuuta 2014

KAAPPIEN KÄTKEMÄÄ...
 VUOROSSA VOHVELIRAUTA
 Tyttärelle tuli tänään vohvelipistos. Tiedättehän sen ilmeen, kun yhtäkkiä keksii jotakin ja määrätietoisesti alkaa sitä tavoitella. Eihän siinä muu auttanut, kuin alkaa penkoa kaappeja ja miettiä, että missä ja koska viimeksi sen vohveliraudan on nähnyt. Ja kun se vihdoin löytyy hautautuneena nurkkakaapin alahyllyn takanurkkaan vaatimattomana, vähän nuhraantuneena ja rasvaisen pölyisenä, sitä ihmettelee, että mitä sille on oikein tapahtunut. No, kukapa sitä ei alkaisi kasvaa nukkaa ja hämähäkinseittejä, jos hylättäisiin yksikseen olemaan ja ympäriltä pannut ja padat pääsisivät päivittäin ihasteltavaksi kiiltävälle liedelle.
Siis ensin hellää hierontaa ja järeää puhdistusta ja sen jälkeen töpseli seinään. Ei! Ensin taikina tekeille ja sitten vasta rauta tulille.
Itse olin päättänyt, että iltaisin voi vähän rajoittaa herkkujen nauttimista, mutta tytär touhusi minkä kerkesi ja itse olin vain sivustakatsojana ja henkisenä tukena. Eli kaivoin jääkaapista mummin vadelmahillon ja vatkasin vähän Flora Vanillaa vaahdoksi.
Onneksi tästä taikinasta ei tule montaa vohvelia, joten aivan hulvattomaksi ei tarvinnut heittäytyä. Mutta ihanan viettelevän herkullinen iltapala tästä syntyi!
VOHVELIT (5 kpl)

2½ dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 kananmuna
½ dl juoksevaa margariinia

Lisää maidon joukkoon jauho-leivinjauheseos ja kaikki muuta aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista taikinasta vohveliraudalla kullankeltaisia ja rapeita vohveleita. Tarjoile kermavaahdon, jäätelön tai vaniljavaahdon sekä marjojen tai hillon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti