SAVUSTETTU KALA JA GRATINOITU PARSAKAALI
Helppo viikonlopun aloitus; savustettin itse lohta (helpompaa vielä olisi tietysti ollut ostaa valmis savukala) ja kuorrutettiin parsakaalia. Yksinkertaiset herkut ovat usein niitä parhaita. Tällä kertaa lisäsin parsakaalin gratinointikastikkeeseen puoli pakettia SITÄ ruohosipuli-sipuli-Koskenlaskijaa Emmental-juustoraasteen lisäksi. Teki ihan mukavan makulisän kuorrutukseen. Vähän salaattia vielä ja muuta ei tarvittu!
Mukavaa viikonlopun alkua kaikille!
GRATINOITU PARSAKAALI
1 reilun kokoinen parsakaali
3 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
n. 5-6 dl maito-ruokakerma-seosta
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ pakettia ruohosipuli-sipuli-Koskenlaskijaa
1 dl juustoraastetta
Keitä paloiteltu parsakaali melkein kypsäksi n. 15 min. ja valuta se. Tee kastike: Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot. Sekoita koko ajan ja anna vähän "kypsyä". Lisää maito ja kerma pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen ettei kastike pala pohjaan. Lisää mausteet ja Koskenlaskija. Sekoita kunnes juusto sulaa. Lisää vielä juustoraaste ja anna sulaa.
Kaada parsat uunivuokaan ja kaada päälle juustokastike.
Gratinoi uunissa 200-250 C n. 10-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti