lauantai 24. elokuuta 2013

OMENAPITKO ELI PULLAPÄIVÄ
 Meillä kuulee usein, että eikö voisi saada ihan vaan pullaa. No, voisihan sitä, mutta kun on niin paljon muutakin herkullista, mitä tekee mieli kokeilla ja maistella. Viikonlopun päiväkahveille tulee usein leivottua jotain ja tänään päätin nyt sitten tehdä sitä pullaa. Ei kuitenkaan ihan peruspullaa vaan ajattelin hyödyntää pihan omenasatoa. Taikinan sisään piilotin siis talviomenoista (eli vähän happamista) tehtyä raastetta, jonka maustoin kanelilla ja sokerilla. Pullataikinan tein 2½ dl:stä maitoa ja raasteen kahdesta omenasta. Ihanan mehevä pitko, jota pitää muistaa paistaa riittävästi, että taikina kypsyy myös pohjalta.
Nyt kahvit kiehumaan ja omenapitkoa maistelemaan!

 Sekoita kahteen raastettuun omenaan 1 tl kanelia ja n. ½ dl sokeria. Sokerin määrä riippuu omenan happamuudesta.
 Pyöritä taikinasta ensin kolme pötköä, jotka litistät käsillä. Laita keskelle maustettua omenaraastetta.
 Nipistä taikinapötköt kunnolla kiinni ettei täyte valu paistaessa.
 Voit tehdä myös korvapuusteja levittämällä omenaraastetta ohuelti koko kaulitulle taikinalevylle, rullaa ja leikkaa paloiksi.
 Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
 Paista 200 C n. 20-30 min., aluksi uunin alatasolla ja noin vartin jälkeen voit nostaa pellin keskitasolle. 
Malta odottaa hetki ennen kuin leikkaat pitkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti