sunnuntai 11. elokuuta 2013

MARENKIOMENAT
 Omena-aika alkaa olla taas käsillä ja tänään piti tehdä ensimmäinen omenapaistos. Kotivinkin resepteistä löytyi tämä marenkiomenoiden ohje ja oli taas sarjassa helppoa ja nopeaa. Meillä syötiin nämä herkut vielä vaniljajäätelön kera ja naapurillekin riitti yksi annos.
MARENKIOMENAT
 
5-8 hapanta omenaa (riippuen omppujen koosta ja syöjien määrästä)
2 rkl margariinia
2 tl kanelia
2 rkl ruokosokeria
 
Päälle:
3 kananmunan valkuaista
3/4 dl sokeria
 
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Pilko paloiksi.
Sulata pannulla margariini ja lisää siihen kaneli. Sekoita. Lisää omenat ja sokeri ja sekoittele muutaman minuutin ajan (n. 3-5 min) ennenkuin omenat soseutuvat.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita lopuksi sekaan sokeri.
Laita omenat joko annosvuokiin tai yhteen suurempaan uunin kestävään astiaan ja pursota tai lusikoi päälle marenki.
Paista uunin yläosassa 175 C n. 20 min kunnes marenki on saanut kauniin, rusehtavan värin.
 Ensimmäiset talviomenat suoraan puusta pilkkomisen kautta pannulle.
 Ihana kanelin ja paistuvien omenoiden tuoksu valloitti keittiön.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti