sunnuntai 4. elokuuta 2013

RAPUJA,
POSSUA,
HERKUTTELUA...
 Herkuttelemalla mentiin tämäkin viikonloppu - viimeinen ennen töihin paluuta ja arkea.
Lauantaina syötiin rapuja illalla ja alkupalana ennen niitä lohisalaattia, johon olin kevyesti paistanut graavilohen siivuja pannulla ja sen jälkeen marinoinut niitä appelsiininmehussa, paahdetuissa ja murskatuissa korianterin siemenissä sekä chilirouheessa. Lisäksi laitoin miniluumutomaatin siivuja, pilkottuja cashew-pähkinöitä ja paahdettua sipulirouhetta.
Toinen alkupala oli katkarapulevite (savulohi-piparjuuri-tuorejuustoa, tilkka kermaa, tilliä, mausteita) Saaristolaisleivillä.







Sunnuntaina tein pitkän kaavan mukaan pulled pork -lihaa porsaan kaslerista, jota olin nähnyt Peggyn pieni punainen keittiö -blogissa. Peggy oli käyttänyt lihaa hampurilaisten täytteenä, mutta meillä sitä syötiin keitettujen perunoitten ja porkkanoitten kanssa. Tätä ruokaa ei kannata nälkäisenä alkaa valmistaa, sillä meillä oli 1,2 kg liha ja sen valmistamisessa meni n. 5 tuntia. Lihasta tulee kuitenkin suussa sulavaa, kun malttaa odottaa.





2 kommenttia:

  1. Oi, rapusi näyttävät niin herkullisilta! En ole koskaan itse tehnyt, ehkä nyt olisi jo korkea aika :)

    Pulled pork on odottamisen väärti, vaikkakin käyn hoputtamassa aina viimeiset tunnit uunia että valmistuisipa se jo! Hyvä tuoksu ja kurniva maha kun on huono yhdistelmä ;)Mutta niin hyvää, että kannattaa odottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravut ovat herkkua vaikka meillä on mentykin kiinalaisilla :)
      Ja possu maistui herkulliselta, kiitos ohjeesta. Ihan kokonaan en saanut sitä edes "riivittyä", kun jo piti aloittaa syöminen!

      Poista