maanantai 1. heinäkuuta 2013

KUINKAS SITTEN KÄVIKÄÄN ELI PIIRAKKAILTA
 Söin viikonloppuna ihanan makuista ruispohjaista kasvispiirakkaa Kisakeskuksessa ja ajattelin tänään tehdä sellaista. Mutta. Kävelin jääkaapille ja silmiini osui vasta ostettu chili-paprika Creme Bonjour ja loput riihikuivatusta kinkusta. Päätin siis poiketa suunnitelmista ja tehdä pohjankin neljän viljan hiutaleista osittain ja päälle kaikkea muuta kuin pelkkiä kasviksia.. No, kyllä niitäkin. Muu perhe söi pihviä ja uusia perunoita ja minä tätä mielettömän hyvän makuista piirakkaa. Aah!
KINKKU-PAPRIKA-TOMAATTI-MOZZARELLA-PIIRAS

Pohja
100 g margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl neljän viljan hiutaleita
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl juustoraastetta
½ dl kylmää vettä

Täyte
3 reilua ruokalusikallista Creme Bonjour chili-paprika
kinkkuviipaleita
aurinkokuivattua tomaattia
½ suippopaprika
mozzarellaa
basilikaa
juustoraastetta
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
3 munaa
2 dl ruokakermaa

Sekoita kaikki muut paitsi vesi ensin keskenään joko monitoimikoneella tai nyppien. Lisää viimeiseksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täytettä varten kuutioi kinkku, paprika ja tomaatit. Sekoita munat ja kerma sekä mausteet. Levitä pohjan päälle Creme Bonjour ja ripottele sen päälle kinkku, paprika, tomaatti sekä mozzarella ja hienonnettu basilika. Ripottele lopuksi juustoraaste ja kaada päälle muna-kermaseos.
Paista uunissa 22 C n. 35 min.






2 kommenttia:

  1. Onnistuin tekemään oikein maukkaan piiraan ilman lihaa, koska lihaa en syö. Tätä teen jatkossakin ja nyt vaan pitää malttaa jättää huomisille vieraillekin jotain :)

    VastaaPoista