perjantai 26. heinäkuuta 2013

HÄVIKISTÄ HERKUKSI...
 TAI SINNEPÄIN
  Loma jatkuu aina vaan... Palasimme matkalta toissapäivänä ja sen jälkeen elämä onkin ollut yhtä pyykkäystä. Ja paluuta loma-arkeen kotona. Eli kukaan ei kanna valmiita ruokia pöytään vaan itse on taas ryhdyttävä hommiin. No, totuuden nimessä, vähän ikävöinkin jo omaa keittiötä ja kokkailuja.

Eilen meillä tehtiin friteerattua kanaa ja sen kanssa oli keitettyä riisiä, jota jäi taas muutama desi jääkaappiin. Pakastimessa oli pieni annos valmiiksi paistettua, suikaloitua broileria, joten päätin hyödyntää myös niitä tämän päivän lounaalla. Usein ruokaa jää yli vähän sitä ja vähän tätä. Yhdistelemällä niistä saa aina vähän uutta.
Tämäntyyppistä ruokaa saa usein kiinalaisissa ravintoloissa paistetun riisin nimellä. Se on yleensä aika miedosti maustettua, mutta kotona jokainen voi tietenkin maustaa sen oman makunsa mukaisesti. Itse laitan yleensä pöytään sweet chili -kastikkeen, jota voi sitten ottaa ruoan kanssa.
 PAISTETTU RIISI kanan kanssa

3-5 dl keitettyä riisiä (ruokailijoiden määrän mukaan)
2 rkl öljyä/margariinia
1 kesäsipuli varsineen
2-4 dl paistettuja broilerin suikaleita
1-2 munaa
suolaa
½ tl chilirouhetta
vähän mustapippuria rouhittuna

Paista ensin muna/munat pannulla siten, että rikot niiden rakenteen paistaessasi. Anna paistua molemmilta puolilta ohueksi "levyksi". Siirrä sivuun lautaselle.
Kuullota sen jälkeen pannulla parissa ruokalusikallisessa öljyä ohueksi viipaloitu sipuli ja lisää sitten pienet broilerinpalat (itse pilkoin suikaleita aika pieniksi paloiksi). Sekoittele hetken aikaa. Mausta chilirouheella.
Lisää pannulle muna, jonka olet ensin suikaloinut ohuiksi suikaleiksi. Sekoita. Lisää lopuksi riisi ja sekoita hyvin koko ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ruoka on aika väritöntä, mutta omasta mielestäni maukasta. Väriä saa tarjoilemalla ruoan kanssa salaattia.


Ehdin käydä tänään myös Leelian lepotuolissa eli kampaajani Annan käsittelyssä. Hänelle ja työkavereilleen tein aamulla kiitokseksi pienen kinkkupiirakan, jossa oli myös pepperonia, suippopaprikaa ja vähän kesäsipulia. Kun tekee piirakan pieneen irtopohjavuokaan, saa siitä vähän paksumman ja mehevämmän. Tai ainakin toivon, että se oli mehevää... Sitä kun ei oikein voinut maistaa, ennen viemistä.
Nyt on taas pää hoidettu sisältä ja ulkoa ja voinkin jatkaa vielä viikon verran lomailua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti