maanantai 1. heinäkuuta 2013

KAUDEN MAKUJA

 
 Opin viikonloppuna taas paljon uutta; itsestäni, syömisestä ja maailman menosta. Eräs oivallus liittyi ruokaan ja siihen miten me nykyihmiset syömme. Meille on nykyään tarjolla kaikkea mahdollista ruokaa ympäri vuoden, mutta kehomme vaatisi täällä pohjoisessa eläessämme, että söisimme kunkin vuodenajan tai "kauden" ruokia. Eli mitä luonnostaan kuhunkin vuodenaikaan kuuluu. Talvella raskaita, haudutettuja liharuokia, kesällä kevyempiä kasvisruokia, syksyllä juureksia jne.
Tätä ajatusta mukaillen teinkin tänään ensimmäistä kertaa tänä kesänä tuoreista kauden kasviksista kesäkeittoa , jonka maustoin tällä kertaa Koskenlaskijan ruohosipuli-sipuli sulatejuustolla. Olen todella ihastunut tämän juuston makuihin! Sekaan vielä pihalta persiljaa ja ruohosipulia. 
Jälkiruoaksi kävin kasvimaalta poimimassa mansikoita ja "kastikkeeksi" tein kermavaahtoa, johon sekoitin valkosuklaa-limerahkaa, ½ dl sokeria, ½ limen mehun ja vähän raastettua valkosuklaata sekä pari mintun lehteä koristukseksi.
 Omat herneet eivät olleet vielä näin kypsiä, joten ostin kaupasta niitä ja laitoin keiton sekaan.
Nokare voita ja persilja sekä ruohosipuli viimeistelevät keiton.
 Maustetuilla rahkoilla saa tosi nopeasti herkullisen jälkiruoan.

Raastettua valkosuklaata oli pitkin keittiön tasoa, mutta jokunen muru osui sentään jälkiruoan päällekin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti