tiistai 2. heinäkuuta 2013

CHI KUNG -
LIIKKUMISTA, HENGITTÄMISTÄ, ENERGIAA
  Viikonlopun irtautuminen arjesta Chi Kung -kurssilla Kisakeskuksessa oli tehokas tapa siirtyä taas tänäkin kesänä työstä lomalle. Tämä oli jo toinen perättäinen vuosi, kun osallistuin tälle kurssille ja jatkoa seuraa ensi vuonnakin, mikäli se vain on mahdollista. Ihana ympäristö, osaavat vetäjät ja mukavat osallistujat takaavat onnistuneen kurssin. Jo useita vuosia Suomessa Chi Kungia ohjanneen Riitta Kokon ja akupunktiohoitaja Vera Mäkelän yhdessä vetämä kurssi on täydellinen sekoitus stressin purkamista, energian keräämistä ja itsehoitoa.
Riitta kirjoittaa, että
Chi Kung on kehon energiaharjoitusmuoto, jonka perusta on kiinalaisessa lääketieteessä.  Sen mukaan ihminen pysyy terveenä ja elinvoimaisena, kun energiat ovat vahvat ja virtaavat vapaasti ja tasaisesti kehossa. Chi tarkoittaa energiaa ja elämänvoimaa, Kung harjoitusta ja taitoa.
Chi Kungin pariin tulevien henkilökohtaiset tavoitteet vaihtelevat. Terveyden lisäksi  apua haetaan stressiin, unensaantiin, yleiskuntoon sekä hidastamaan vanhenemiseen liittyviä tekijöitä. Joillakin taas korostuu tarve henkiseen kasvuun ja elämän syvempään ymmärtämiseen. Chi Kung vahvistaa kehon omaa parantamisjärjestelmää.

Itse ajattelen, että Chi Kung on terveysliikuntaa ja mielen rauhoittamista ja akupainannalla hoidetaan tai ennaltaehkäistään erilaisia vaivoja. Chi Kungia voi harrastaa pääkaupunkiseudulla Riitan vetämänä ainakin Keravalla, Tuusulassa, Vantaalla ja Helsingissä, usein Kansalais- tai Aikuisopistojen järjestämänä.
 Veran kanssa laiturilla irti arjesta!
 Kisakeskuksen hienoissa maisemissa, ylhäällä kallioilla tai järven rannalla, voi tuntea yhteyden luontoon - sielu lepää ja saa hoitoa pelkästä maisemasta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti