sunnuntai 17. lokakuuta 2021

PIZZAPERUNAT 


 Lauantai-iltaisin tekee mieli jotain hyvää, tavallisuudesta poikkeavaa ruokaa. Silloin on myös yleensä aikaa suunnitella, valmistella ja asetella vähän pidempään kuin arkisin. Tällä kertaa tosin olin viettänyt päivän Helsingissä kierrellen sisustusliikkeitä ja vähän muitakin pikkuputiikkeja ystäväni kanssa (onneksi ei löytynyt juuri mitään ostettavaa...), joten kun tulin kotiin, ei ollut paljon aikaa eikä voimiakaan monimutkaisiin ruokaoperaatioihin.
 Olin kuitenkin jo aiemmin bongannut Maku -sivustolta pizzaperunoitten ohjeen, joten sitä lähdin kokeilemaan. Pientä, suht nopeaa askartelua, uunissa noin tunnin ja herkku oli valmis! Perunanystävälle uusi ruoka tai iltanapostelusuositus!

PIZZAPERUNAT

n. 2-3 jauhoista perunaa / ruokailija
öljyä 
suolaa
mustapippuria
pepperoni- tai jotain muuta salami-/meetvurstileikkelettä
tomaattimurskaa
pizzamaustetta
sokeria
juustoraastetta

 Laita uuni kuumenemaan 200 C. Pese ja harjaa perunat hyvin. Leikkaa perunoihin viillot siten, että ne jäävät alaosastaan kiinni. Itse käytin apuna kolmea leikkuulautaa siten, että laitoin perunan kerrallaan yhdelle laudalle. Laitoin perunan molemmille puolille ohuet leikkuulaudat ja leikkasin perunaan viillot siten, että veitsi osui reunalautoihin eikä mennyt perunan pohjaan saakka (oliko vaikeasti selitetty...kokeile).
 Laita perunat viiltopinta ylöspäin uunivuokaan, ripottele päälle öljyä ja suolaa. Anna olla uunissa n. 45 min - 1 tunti eli niin kauan, kunnes perunat ovat kypsiä ja pehmeitä.
 Tee sillä välin: 1) Sekoita reiluun desiin tomaattimurskaa (riittää kuudelle perunalle) reilu teelusikallinen pizzamaustetta, 1/2 tl suolaa, rouhittua mustapippuria maun mukaan ja 1/2 tl sokeria. 2) Leikkaa tai saksi pepperonit pienemmiksi, koska niitä on mukavampi syödä silloin.
 Ota perunat uunista ja avaa vähän viiltoja. Laita väleihin pepperonisilppua. Lusikoi seuraavaksi päälle tomaattikastiketta ja lopuksi reilusti juustoraastetta. Laita uuniin joko grillivastusten alle, kiertoilmalle tai niin, että nostat lämpöä 225 C suurinpiirtein kymmeneksi minuutiksi eli kunnes juusto sulaa ja saa vähän väriä.
 Ota uunista ja rouhaise päälle vielä vähän suolaa ja tarjoile.

Perunat ovat olleet uunissa vähän alle tunnin.
Tässä olen laittanut väleihin pepperonisilppua. En mitenkään kovin paljoa, mutta ensi kerralla taidan vähän lisätä määrää, koska rakastan pepperonin suolaista makua!
Lusikoin perunoitten päälle ja myös viiltoihin tomaattimurskasta tehtyä kastiketta ja lopuksi päälle reilusti juustoraastetta. Käytin sekaisin emmental- ja kermajuustoa (eli juustonkannikat raasteeksi ja käyttöön).
Ihana tuoksu leviää uunista, kun perunat ovat valmiit. Pizzan tuoksu on suorastaan hämäävä, kun luulee syövänsä pizzaa, mutta suussa onkin perunaa 😀.
Ripottelin lautaselle kasvimaalta vähän oreganon lehtiä, jotka olivat alkaneet vielä näin lämpimänä syksynä uuden kasvunsa. Ja rouhaisin myös päälle vähän suolaa myllystä.
Lauantai-illan naposteluhetki odottamassa.
Aika kiva vaihtoehto nachopellille tai ihan peruspizzalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti