perjantai 19. kesäkuuta 2020

VADELMA-UNELMA

 Kaivoin keväällä esiin vanhan Leivontakirjani, kun Korona-ajan viihteenä oli useinkin kokkailu ja suuntana oma keittiö. Huomasin, että nykyisin selailen enemmänkin nettiä, kun alan miettiä jotain keittiötouhuja ja siksipä sain herätteen tarttua kirjaan. 

 Muistan tuon päivän, kun halusin tehdä nopeasti jotain hyvää ja kirja avautui Unelmatorttu-sivulta auki. Sen aukeaman välissä oli myös lehdistä repäistyjä irtoreseptejä, joissa kaikissa oli jonkunsortin kääretorttuja.
 Kovasti houkutti siis tuo perinteinen voikreemillä täytetty torttu, mutta päädyinkin kevyempään versioon. Halusin käyttää myös pakastimesta viimeisiä marjoja ja nappasin vadelmarasian sulamaan. Vadelmat ja mascarponevaahto ovat täydellinen yhdistelmä, joten hetken päästä päästiin nautiskelemaan!

 Ja nyt kun on jo juhannus, taidan tehdä tämän unelman uudelleen!

VADELMAUNELMATORTTU

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria
3 rkl sokeria (tai maun mukaan enemmän)
2-3 dl vadelmia

 Vatkaa munat ja sokeri kunnolla vaahdoksi. Lisää siivilän läpi perunajauhot, joihin on sekoitettu kaakaojauhe ja leivinjauhe ja kääntele kevyesti taikinaan.
 Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 C uunissa 7-10 min. Kumoa valmis kääretorttu heti uunista ottamisen jälkeen toiselle leivinpaperille, johon olet ripotellut sokeria. Ota päälle jäänyt leivinpaperi pois ja anna jäähtyä.

 Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone sekä sokerit. Jos sinulla on puutarhavadelmia, pilko niitä vähän.
 Levitä vaahto kääretorttulevyn pinnalle ja ripottele päälle vadelmat. Kääri levy rullalle ja anna "tekeytyä" vähän aikaa jääkaapissa. Leikkaa levystä reiluja paloja tarjolle.
Jos paistaa levyä liian pitkään, se kuivuu ja halkeilee rullatessa.
Ihana herkku vähällä vaivalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti