LOHI-PARSAPANNU
Helposti ja aika nopeasti syntyy tämä yhdellä pannulla tai pellillä toteutettava uuniruoka. Parsa-aika on ovella ja sitä alkaa miettiä taas erilaisia vaihtoehtoja, miten parsat valmistaisi. Ja mitä niitten kanssa keksisi.
Ostan usein viikonlopuiksi kalaa ja tälläkin kertaa jääkaapissa odotteli muutama lohipala. Ja siitä se tämän kertainen ajatus sitten lähti. Sitruunan määrää voi säädellä oman makunsa mukaan ja kannattaa myös varoa liikaa suolaisuutta, sillä liiallinen sitruuna ja suola yhdessä eivät varmaan kenenkään makuhermoja hivele. Tässä makua tulee myös valkosipulista ja voista, joten makujen ilotulitusta on kyllä tiedossa!
Parsojen paksuudesta tai ohuudesta johtuen kannattaa myös säädellä ruoan uunissaoloaikaa vaikka lohi tässä kypsyykin ihan läpi. Kokit usein ehdottavat, että lohi jätetään sisältä hiukkasen läpikuultavaksi, mutta itse ajattelen, että nämä ovat makukysymyksiä. Mutta jos pidät hiukan al dente -lohesta, kannattaa parsoja esikeittää vähän aikaa kattilassa, jolloin ne eivät jää uunipaiston aikana liian raa'oiksi.
LOHI-PARSAPANNU
pala lohta tai kirjolohta
nippu parsoja
kasvislientä (2dl vettä + liemikuutio)
1 sitruuna
3 valkosipulin kynttä
suolaa
rouhittua mustapippuria
25-50 g voita
3 rkl silputtua persiljaa
päälle: parmesan -lastuja
Laita vesi ja kasvisliemikuutio kiehumaan. Anna kiehua kokoon sen aikaa, kun valmistat muut.
Käsittele lohi ruodottomaksi ja nahattomaksi ja leikkaa 2-4 palaan (1/ruokailija). Suolaa kevyesti molemmilta puolilta.
Huuhdo parsat ja katkaise käsin puumainen varsi pois (n. nelisen senttiä).
Laita uunivuokaa tai -pellille reilu pala foliota. Nostele kalat toiseen reunaan ja toiseen reunaan parsat.
Silppua valkosipulinkynnet ihan pieniksi kuutioiksi ja levitä kaikkien päälle. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja levitä kalojen ja parsojen päälle.
Ota liemikattila liedeltä ja purista sekaan noin 1-2 rkl sitruunanmehua. Kaada liemi kaiken päälle. Voit halutessasi leikata sitruunasta muutaman viipaleen kalojen päälle.
Käännä folion reunat päälle paketiksi ja laita pannu 200 C uuniin n. 15-20 minuutiksi. Voit avata foliota vähän kypsennyksen loppuvaiheessa, jos haluat vähän rapsakkuutta pintaan.
Nauti!
Laita lohet ja parsat vierekkäin folion päälle.
Kuutioi valkosipulit ja voi ja levitä ne päälle.
Kaada sitruunainen kasvisliemi kaiken päälle ja sulje folio paketiksi.
Nosta pannu suoraan sellaisenaan pöytään tarjolle.
Ota lusikalla ihanaa voikastiketta lautaselle ja halutessasi höylää parsojen päälle muutama parmesan-lastu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti