sunnuntai 5. huhtikuuta 2020


LAKUBROWNIET
 Tämä "karanteenikevät" etenee kaikesta huolimatta. Koronavirus jyllää maailmassa ja ihmiset vetäytyvät sosiaalisesta kanssakäymisestä kotioloihin. Netti pursuaa jumppaohjeita ja itsekin olen löytänyt kaikenlaisia joogan livetunneista laviksen kautta combatiin. Sinänsä aika helppoa ja nautittavaa, kun voi kotona jumpata - lyhyt matka ja pääsee nopeasti suihkuun 😂. Toisaalta kyllä kaipaan sitä sosiaalista aspektia, joka liittyy erilaisiin ryhmätunteihin ja yhteisiä ajomatkoja tunneille. No, niidenkin aika taas tulee.

 Itse kuulun siis niihin, jotka edelleen käyvät töissä ja viikonloput tekevät selkeän eron arkeen. Auringon paistaessa on mahtavaa käydä kävelyillä ja vähän aloitella pihan kevättouhuja. Ja tietysti viettää aikaa keittiössä. Tietysti.
 Löysin Kunto plus -lehden Brownies-ohjeen, johon oli laitettu lakritsijauhetta ja se osoittautuikin tosi hyvän makuiseksi. Lakritsi maistui kyllä enemmän raa'assa taikinassa kuin valmiissa leivonnaisessa, mutta kukapa ei suklaisesta leivonnaisesta välittäisi. Kannattaa kokeilla! Ja lasi punaviiniä sopii loistavasti oheen!

LAKUBROWNIES (n. 12 kpl)

100 g tummaa suklaata (käytin itse Taloussuklaata)
125 g voita
2 munaa
30 g vaaleaa ruokosokeria
75 g fariinisokeria
20 g kaakaojauhetta
3 tl raakalakritsijauhetta
75 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja paloittele suklaat sekaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki.
 Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos ja vaahto keskenään.
Lisää kaakao- ja lakritsijauhe sekä vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina leivinpaperin päälle vuokaan, noin 10 x 20 cm. Paista 160-asteisessa uunissa noin 45 min.
 Ota vuoka uunista, anna jäähtyä. 


Tarjoa esim. mascarponevaahdon kanssa:

1 dl kuohukermaa
100 g (noin puolet purkista) mascarponea
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone hyvin joukkoon. Mausta sokereilla.
Mittaa kuivat aineet valmiiksi ja aloita sekoittelut.
Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle.
Anna leivonnaisen jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
Soseutin sauvasekoittajalla muutaman pakastemansikan ja vähän sokeria ja laitoin sitä myös lautaselle. Sopii hyvin makuihin.
Tämä leivonnainen on ihanan rapea päältä ja kostea sisältä.
Vein myös naapureille palat ja pienen pullollisen punaviiniä lauantai-illan iloksi. Nimesin tämän kevättervehdyksen mutakakuksi, mutta siis browniestahan on kyse.
Onko sinua ilahdutettu jollain tavalla viime aikoina?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti