MÄTIKUPIT ALKUPALAKSI
Ihanan helpot, hurjan hyvän makuiset ja näyttävät alkupalat tai brunssipöydän herkut saa näistä mätikupeista. Nämä on kätevä tehdä ennakkoon mehustumaan ja niitä voi tehdä juuri sen verran kuin on ruokailijoitakin. Tai pari ylimääräistä, sillä ovat kyllä kielen mennessään vieviä!
Itse sain maistella näitä ensimmäisen kerran ystäväni luona pääsiäisenä ja muistin ne, kun suunnittelin vappubrunssin ruokia. Ja olivat juuri niin hyviä kuin muistinkin. Leipänä näihin voi käyttää saaristolaisleivän korvaajana myös tavallista ruisleipää, mutta ensin mainitusta tulee hyvä, vähän makea vivahde suolaisen mädin kumppaniksi.
MÄTIKUPIT
saaristolaisleipää
Créme fraichea
kirjolohen mätiä
ruohosipulia
Murenna leipä monitoimikoneessa tai veitsellä aika hienoksi muruksi. Laita leipämurua tarjoiluastioiden pohjalle. Voit käyttää pieniä laseja tai pienehköjä jälkiruokakippoja tähän. Meillä oli Tokmannilta aikanaan johonkin juhliin ostettuja neliskanttisia, paksusta ja kovasta muovista tehtyjä kuppeja.
Lusikoi päälle créme fraichea ja sen jälkeen mätiä. Lopuksi ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia.
Määrät ovat aivan itsestäsi kiinni. Meillä kaikkea oli noin pari teelusikallista.
Voiko olla kauniimpia ja herkullisemman näköisiä alkuruokamaljoja?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti