maanantai 11. syyskuuta 2017

PALSTERNAKKAKEITTO ARKEEN TAI ALKUPALAKSI
ja vadelmarahka jälkiruoaksi
  Meillä on innostuttu syömään kasvisruokia oikein urakalla viime aikoina. Tai siis olen itse innostunut niitä kokkailemaan. Muutamista kasviksista tai juureksista on tullut suosikkejani, niistä ykkösenä on ehkä punajuuri, mutta hyvänä kakkosena tulee palsternakka.
 Palsternakassa on erityisen hieno, vähän makeahko maku ja käytänkin palsternakkaa moniin ruokiin. Tällä kertaa oli kuitenkin aika nostaa tämä juures pääosaan ja tehdä siitä keitto. Jos olisi halunnut, olisi pinnalle voinut ripotella rapeaksi paistettua pekonia tai vaikka sieniä. Meillä kuitenkin mentiin raejuuston ja krutonkien kera ja ah!, miten herkullista olikaan.

 Jälkiruokana oli pikaisesti valmistuva rahka, johon voi upottaa omia suosikkimarjojaan. Itse käytin tällä kertaa vadelmia. Nam!
PALSTERNAKKAKEITTO (2:lle pääruoaksi, 4:lle alkuruoaksi)

1 isohko palsternakka (n. 350-400 g)
1 iso sipuli
1 iso jauhoinen peruna kuutioituna
1 rkl öljyä paistamiseen
n. 4 dl kasvislientä
1-2 dl ruokakermaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun:
raejuustoa
krutonkeja
persiljasilppua

 Kuori ja kuutioi sipuli sekä palsternakat. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipulia hetki. Lisää palsternakkakuutiot ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi, lisää perunalohkot ja keitä kunnes palsternakka on kypsää noin 10-15 minuuttia. 
 Lisää desi kermaa ja anna kiehahtaa. Soseuta keitto tasaiseksi, lisää kermaa tarvittaessa ja mausta pippurilla sekä suolalla.
VADELMARAHKA

2 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
3 rkl sokeria
2-3 dl vadelmia

 Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka, sokeri ja vähän sulatetut vadelmat. Nautiskele!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti