PALSTERNAKKAKEITTO ARKEEN TAI ALKUPALAKSI
ja vadelmarahka jälkiruoaksi
ja vadelmarahka jälkiruoaksi
Meillä on innostuttu syömään kasvisruokia oikein urakalla viime aikoina. Tai siis olen itse innostunut niitä kokkailemaan. Muutamista kasviksista tai juureksista on tullut suosikkejani, niistä ykkösenä on ehkä punajuuri, mutta hyvänä kakkosena tulee palsternakka.
Palsternakassa on erityisen hieno, vähän makeahko maku ja käytänkin palsternakkaa moniin ruokiin. Tällä kertaa oli kuitenkin aika nostaa tämä juures pääosaan ja tehdä siitä keitto. Jos olisi halunnut, olisi pinnalle voinut ripotella rapeaksi paistettua pekonia tai vaikka sieniä. Meillä kuitenkin mentiin raejuuston ja krutonkien kera ja ah!, miten herkullista olikaan.
Jälkiruokana oli pikaisesti valmistuva rahka, johon voi upottaa omia suosikkimarjojaan. Itse käytin tällä kertaa vadelmia. Nam!
PALSTERNAKKAKEITTO (2:lle pääruoaksi, 4:lle alkuruoaksi)
1 isohko palsternakka (n. 350-400 g)
1 iso sipuli
1 iso jauhoinen peruna kuutioituna
1 rkl öljyä paistamiseen
n. 4 dl kasvislientä
1-2 dl ruokakermaa
1 rkl öljyä paistamiseen
n. 4 dl kasvislientä
1-2 dl ruokakermaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun:
raejuustoa
krutonkeja
persiljasilppua
Lisää desi kermaa ja anna kiehahtaa. Soseuta keitto tasaiseksi, lisää kermaa tarvittaessa ja mausta pippurilla sekä suolalla.
VADELMARAHKA
2 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
3 rkl sokeria
2-3 dl vadelmia
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka, sokeri ja vähän sulatetut vadelmat. Nautiskele!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti