torstai 7. syyskuuta 2017

MUSTIKKAINEN VALKOSUKLAA-JUUSTOKAKKU
 Syksyisiä makuja mustikasta, herkullista juustokakun viettelystä, makeaa valkosuklaisesta pohjasta. Kaikki yhteen ja samaan piirakkaan, niin saadaan uudenlainen piirakka, joka täydentyy kupillisella kahvia. Kannattaa taas kerran kokeilla ja ehkä vähän pienempään vuokaan kuin ohjeessa sanotaan. Tai ehkä tuplaisin juustomäärän. Tai ehkä vain pitäisin kaiken ennallaan ja ottaisin vielä toisenkin palan.

MUSTIKKAINEN VALKOSUKLAA-JUUSTOKAKKU (Kodin kuvalehden resepti)

Valkosuklaataikina

125 voita
100 g valkosuklaata
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 munaa
Juusto-mustikkakerros
250 g täysrasvaista tuorejuustoa (esim. mascarpone)
½ dl sokeria
1 rkl sitruunan mehua
2-3 dl mustikoita
(1 rkl perunajauhoja, jos käytät pakastemustikoita)



 Paloittele voi kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä. Lisää rouhittu valkosuklaa voisulaan ja sulata sekoitellen. Anna vähän jäähtyä.
 Yhdistä sokerit, jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja munat kädenlämpöiseen voi-suklaasulaan hyvin sekoittaen.
 Kaada ja levitä taikina neliönmuotoiseen (n. 24 x 24 cm) voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
 Sekoita tuorejuusto, sokeri, sitruunan mehu ja muna keskenään. Kaada seos vuokaan taikinan päälle ja levitä tasaiseksi (voi olla vähän hankalaa, mutta vähän kerrallaan onnistuu). Ripottele päälle mustikat (joihin olet sekoittanut perunajauhot).
 Paista kakkulevyä 175-asteisen uunin keskitasossa 35-40 minuuttia. Juusto-mustikkakerroksen tulisi olla juuri ja juuri kypsä ja tutiseva.
 Anna kakkulevyn jäähtyä huoneenlämmössä. Leikkaa levy ruuduiksi. Säilytä kakkua jääkaapissa.
Vähän liian isoon vuokaan kannattaa leivinpaperi taitella ja tukea jollain uuninkestävillä esim. piparimuoteilla.
Anna kakun/piirakan jäähtyä, koska maut tulevat paremmin esiin jäähtyneenä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti