tiistai 18. maaliskuuta 2014

TEX-MEX-PIIRAKKA
 Iltapalaksi tuli tehtyä tulista piirakkaa vähän yllättäen. Huomasin nimittäin, että kaapissa nökötti jauheliha, jonka päiväys oli NYT. Siitä sitten miettimään mitä tekisi. Pieniä pizzapiiraita ajattelin ensin, mutta aikaa ei ollut taikinan kohotteluun ja moiseen. Piti saada suhtnopeaan jotain aikaiseksi. Mies huuteli, että saisiko kuitenkin sellaista, johon tulee makua. No sitä ei sitten puuttunut tästä piirakasta. Lasillinen olutta tarvittiinkin kyytipojaksi tyynnyttämään makuhermoja!
TEX-MEX-PIIRAKKA

Pohja:
100 g margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
½ dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
½ dl kylmää vettä

Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 dl maissia
½ suippopaprika
1 pss valmista taco-maustetta
½ tl chilirouhetta
½ dl vettä

Päälle:
1-2 dl juustoraastetta
2½ dl ruokakermaa
2 kananmunaa
rouhittua mustapippuria

Laita pohjaa varten jauhot, leseet ja juustoraaste kulhoon. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Nypi sekaan margariini ja sekoita viimeiseksi vesi nopeasti joukkoon.
Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa silputtu sipuli kuullottumaan joukkoon. Lisää maissit ja viipaloitu paprika. Sekoittele vähän aikaa. Kaada päälle mausteseos ja chilirouhe, sekoita, kaada sekaan vesitilkka ja sekoita vielä. Nosta pannu sivuun vähän jäähtymään.
Laita piirakkavuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi, jos haluat. Mielestäni piirakkaa on helpompi ottaa vuoasta tai nostaa tarjolle, jos pohjalla on leivinpaperi.
Painele taikinaa pohjan lisäksi myös vähän reunoille ja levitä päälle jauhelihatäyte. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta. Sekoita munat ja kerma keskenään, mausta pippurilla ja kaada piirakan päälle.
Paista 200 C uunissa n. 30 minuuttia.
Tarjoa nachojen tai tortillalastujen sekä creme fraiche -tilkan kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti