torstai 9. toukokuuta 2013

KATKARAPU-LOHIPIHVIT
Helatorstain osittain sateinen sää ja rikkinäinen talikkoni pitivät minut tänään aamupäivällä tiukasti sisällä. Kasvimaa saa siis edelleen odottaa kääntämistä ja päätin viettää siis hetken keittiössä. Kilon lohifile jääkaapissa mietitytti kovasti; ainakin pari ruokaa siitä saisi ja illaksi teenkin pitkään aikomaani lohicevicheä alkupaloiksi. Reseptisurffailun jälkeen päädyin tekemään lounaaksi kalapihvejä. Pakastimesta löytyi vielä pussin pohjallinen katkarapuja, joten sain tehtyä niistä ja lohesta ihanat pihvit. Ja kalahan kuuluu paistaa voissa! Lisäksi perunamuhennosta, keitettyjä bataattikuutioita ja salaattia.
Täydellä vatsalla on hyvä mietiskellä mitä leipoisi päivällä ...
KATKARAPU-LOHIPIHVIT (n. 12 kpl)
 
100-200 g katkarapuja
500 g lohifile
2 munankeltuaista
1 rkl sitruunanmehua
1 dl tilliä
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen
 
Sulata ja valuta katkaravut. Poista nahka ja ruodot lohesta.
Hienonna monitoimikoneessa katkaravut, lohi ja keltuaiset. Jätä muutama katkarapu koristeeksi, jos haluat. Lisää sitruunanmehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Paista pihvejä pannulla molemmin puolin n. 3-4 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti