SATAY-KASTIKE KANALLE
Yksi ikisuosikkejani maailman ruokien joukosta on satay -kastike. Thaimaassa olen syönyt parhaat kanavartaani tällä kastikkeella ja täytyy tunnustaa, että voisin syödä pelkkää kastikettakin ilman kanaa. Niin hyvää se on.
Itse voi säädellä kastikkeen makumaailmaa ja itseäni viehättää eniten se maapähkinän maku ja pieni tahmeus, joka jättää syöjän nuolemaan huuliaan vielä pitkään. Chiliä lisäämällä kastikkeesta saa tulisemman, mutta tää versio on lempeä ja hempeä ja tahmaisa ja pähkinäinen ja... yksinkertaisesti loistava! Alkuperäinen resepti on Anna -lehdestä vuosia sitten ja tässä oma, tuunattu versioni siitä.
öljyä paistamiseen
1 banaanisalottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
reilu ruokalusikallinen hienonnettua inkivääriä
öljyä
n. 1 dl maapähkinävoita
2 dl (1 prk) kookoskermaa
tilkka vettä
1/2 limen mehu
1 rkl kalakastiketta
1 rkl soijaa
1 rkl ruokokidesokeria
suolapähkinöitä
korianteria tai persiljaa
Paista broilerin suikaleet kypsiksi ja jätä odottamaan.
Kuori ja silppua salottisipuli sekä valkosipulinkynnet pieneksi. Hienonna chilipalko. Raasta tai leikkaa inkivääri pieneksi silpuksi.
Laita kattilaan pari lusikallista öljyä ja laita sipulit, chili ja inkivääri kuullottumaan miedolle lämmölle koko ajan sekoitellen. Lisää sekaan maapähkinävoi ja kookoskerma. Sekoita.
Lisää limen mehu, kalakastike, soija ja ruokokidesokeri ja sekoita hyvin. Lisää tilkka vettä, jos kastike on mielestäsi liian paksua. Maista ja lisää joko suolaisuutta tai makeutta mielesi mukaan.
Lisää kananpalat kastikkeeseen ja anna hautua sen aikaa, kun keität nuudelit.
Koritele annokset suolapähkinöillä, chilirenkailla ja persiljalla/korianterilla. Nauti!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti