keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

TIRAMISU
PERINTEINEN TIRAMISU

1 paketti (200 g) Savoiardi -keksejä

2 1/2 dl vahvaa kahvia
3 rkl kermalikööriä (esim. Bailey's, Vana Tallinn Cream...)
4 kananmunaa

1 dl sokeria
500 g mascarpone-juustoa
tummaa suklaata

Pinnalle
kaakaojauhetta
(mansikoita)

 Laita jäähtynyt kahvi laakeaan astiaan ja sekoita siihen likööri.
 Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaisiin sokeri ja vatkaa myös vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahtoon mascarpone ja sekoita hyvin. Lisää valkuaisvaahto sekaan varovasti nostellen.
 Kastele keksit kahvissa molemmin puolin nopeasti ja laita sokeripuoli ylöspäin tarjoiluastiaan vierekkäin. (esim. 8 keksiä vierekkäin, jolloin sinulle tulee kolme kerrosta paksu leivonnainen)
 Laita keksien päälle kerros mascarpone-vaahtoseosta. Raasta sen päälle reilusti tummaa suklaata.
 Toista kerrokset samassa järjestyksessä. Viimeiseksi tulee siis kerros vaahtoa, jonka päällä on suklaaraastetta. 
 Tee tähän asti ennen tarjoilua ja laita jääkaappiin tekeytymään.
Siivilöi tarjolle laitettaessa päälle reilusti kaakaojauhetta ja leikkaa halutessasi mansikoista viipaleita ja koristele leivonnainen niillä.
Tässä versiossa on käytetty 1/3 keksipaketista.
Nautinnollisia Tiramisuhetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti