maanantai 4. kesäkuuta 2018

ALKUKESÄN RAPARPERIMEHU
 Ensimmäiset raparperikeitot ja -piirakat on jo ehkä tehty, mutta satoa vaan riittää. Olen tehnyt raparperista mehua ennenkin ja nyt päätin kokeilla ystävältäni kuulemaani superhelppoa mehureseptiä. Ja pikkutuunaus kuuluu tietysti asiaan eli oman maun mukaan voi käyttää jotain mausteita - itselläni se oli tällä kertaa vanilja.

 Ihanan raikas mehu tästä syntyikin, jonka sokerin määrää voi toki säädellä itse. Tällä kertaa halusin vähän happaman, mutta ei sentään hampaita vihlovan mehun. Raparperin kanssa suositellaan syötäväksi tai juotavaksi aina jotain maitotuotteita eli kannattaa miettiä mikä tämän kanssa sopisi...Ehkä makea vaniljainen jäätelö?
VANILJAINEN RAPARPERIMEHU

1 1/2 l raparperin paloja
1 1/2 l vettä
1 1/4 dl sokeria
1 1/2 tl tl vaniljasokeria

 Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa paloiksi. Laita kattilaan vesi, raparperit ja sokeri. 
 Anna kiehua, kunnes raparperit hajoavat. Ota pois liedeltä ja sekoita sekaan vaniljasokeri. Sekoita. Maista, haluatko lisätä sokeria.
 Kaada mehu siivilän läpi toiseen astiaan. Jäähdytä ja nauti.
Laita pilkotut raparperin palat veden ja sokerin kanssa kattilaan.
Riippuu aina vähän raparperin varsista, minkä väristä mehusta tulee.
Ihanan hennon vaaleanpunainen mehu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti