maanantai 15. toukokuuta 2017

VIIKONLOPPU ALKAA RUOKAPÖYDÄSTÄ
 Odotan usein perjantaita ihan vain sen takia, että silloin tehdään ruokaa töiden jälkeen kaikessa rauhassa ja nautiskellaan herkullisista mauista. Siitä alkaa irtautuminen arjesta ja tunne, että on viikonloppu.
 Tällä kertaa mies paistoi pihvit ja tyttären kanssa askarreltiin bataattiranskalaisia ja salaattia. Salaattina oli edelliseltä viikonlopulta tuttu päärynäsalaatti ja sen kastike, homejuustokastike, sopi loistavasti myös bataatin makuun. Yritimme saada ranskalaisista edes vähän rapeita ja ehkä vähän tällä kertaa onnistuttiinkin. Siinä auttoi parikin kikkaa, joista tuossa alempana tarkemmin.
 Jälkiruoka oli helppo "nakki" eli vaniljajäätelöä, valmista kinuskikastiketta ja mansikoita. Yksinkertaiset maut ovat niin parhaita!

BATAATTIRANSKALAISET (ne vähän rapeammat)

1-2 bataattia
2 rkl öljyä
2 rkl maizenaa
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

 Kuori bataatit ja leikkaa paksuiksi "tulitikuiksi". Huuhtele ylimääräinen tärkkelys pois ja kuivaa tikut (tämä auttaa!).
 Laita bataatit kulhoon ja kaada päälle pari ruokalusikallista öljyä. Sekoita. Ripottele päälle maizenaa ja sekoita (tämä myös auttaa sitomaan kosteutta!).
 Kaada bataatit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, levitä ne siten, että ne eivät ole päällekkäin. Rouhi päälle mustapippuria ja ripottele vielä vähän sormisuolaa.
 Paista 225 C uunissa n. 25 minuuttia, kunnes bataatit saavat vähän väriä. Kumoa tarjolle ja ripottele vielä päälle vähän sormisuolaa.

SINIHOMEJUUSTOKASTIKE

n. 150 g Aurajuustoa (tai jotain muuta sinihomejuustoa)
n. 1,5 dl maustamatonta turkkilaista jugurttia

 Murusta juusto jugurtin sekaan. Voit lisätä oman makusi mukaan juustoa enemmän tai vähemmän. Kastike saa olla aika paksua.
 Anna makujen tekeytyä jääkaapissa ruoan valmistamisen ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti