keskiviikko 17. toukokuuta 2017

ALKURUOKANA PAAHDETTUJA BROCCOLIINEJA
 Äitienpäivänä nuoriso ehti kotiin yhteisen pöydän ääreen ja aikaa oli syömisen lisäksi kuulumisten kertoilemiseen. Sain myös perinteisen Äitienpäiväruusun lahjaksi ja jotenkin se lämmittää aina mieltä erityisesti.
 Ateria koostui alkuruoaksi valmistetuista broccoliineistä eli varsiparsakaalista ja pekonista. Broccoliinit poikkeavat perusparsakaalista sen verran, että ne syödään varsineen. Maku on aika samanlainen ja valmistus on nopeaa. Löysin Tomi Björckin helpon ohjeen, jota vähän muokkailin.
 Pääruokana oli Findianfoodia, intialaista siis eli butter chicken riisin ja chapati-leivän kera. Tällä kerralla laitoin voikana-kastikkeeseen ruokakerman sijaan kookoskermaa, joka sopi siihen loistavasti.
 Pieni lepotauko ruoan jälkeen oli paikallaan ja sitten keitettiin kahvit ja syötiin Tiramisu-kakkua, jonka reseptin kirjaan tänne myöhemmin.
 Äitienpäivä ja siihen liittyvät perinteet - yhdessäolo, ovat aina yhtä tärkeitä!
PAAHDETTU BROCCOLINI JA PEKONI

200 g broccolinia
3/4 dl + 1 rkl oliiviöljyä
1 tl chiliä
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 rkl balsamicoa
2 rkl sitruunamehua

4 pekonisiivua
majoneesia

 Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita broccolinin versot uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta ¾ dl oliiviöljyä broccolineille ja ripottele chili ja valkosipulijauhe päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. 

 Laita samalle uunipellille 4 pekonin siivua. Paahda broccolineja ja pekoneita uunissa 10-15 minuuttia. Käännä broccoliineja puolessa välissä.
 Juuri ennen tarjoamista valuta balsamico ja sitruunanmehu päälle ja pirskota pinnalle vielä 1 rkl oliiviöljyä.

 Laita lautaselle 2-3 broccoliinia, pari puolitettua pekonia ja viereen vähän majoneesia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti