sunnuntai 29. marraskuuta 2015

MUFFINSSIT PORKKANASTA JA SUKLAASTA
 Tämä on ollut osittain muffinssiviikonloppu. Meillä oli töissä perjantaina pikkujoulut ja lupasin hoidella sinne makean lopetuksen ruokailulle. Päädyin porkkanakakkuun  muffinssien muodossa, sillä kuka voisi vastustaa mehevää muffinssia, jossa on paljon kuorrutusta. 
 Samoilla ajatuksilla mentiin vielä sunnuntainakin, mutta tällä kertaa suklaisena versiona. Mmmmmm! Kuorrutus oli sama ja suupielet vetäytyvät vieläkin hymyyn, kun maha on täynnä makeaa!
 Molemmat ohjeet ovat vähän mukailtuna Annin Uunissa -blogista, josta löytyy kaikenlaisia herkullisia leivonnaisia ja varsinkin näitä cupcakes-reseptejä.
PORKKANAMUFFINSSIT (n. 24 isoa tai 48 pientä muffinssia)

1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
3 kananmuna
2 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljyä)
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
300 g porkkanaraastetta

Mittaa sokerit, munat ja öljy astiaan ja vatkaa sekaisin. Mittaa kuivat aineet keskenään toisessa astiassa. Raasta porkkanoista hienoa raastetta kolmanteen kulhoon.

Lisää munaseokseen hitaasti vatkaten kuivat aineet, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Lisää viimeisenä porkkanaraaste ja sekoita se nuolimella tasaisesti taikinaan.

Jaa taikina muffinssivuokiin. 

Paista niitä 175 C uunissa noin 20-30 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyys. Ne ovat valmiita kun yhtään taikinaa ei jää tikkuun. Nosta uunista ja jätä jäähtymään.

SUKLAAMUFFINSSIT (n. 20 muffinssia)

2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl luonnonjogurttia
100 g voita
2 munaa
100 g tummaa suklaata

Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Rouhi suklaa kuivien aineiden sekaan (jätä sattumia).
Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa kananmunat, jogurtti ja sula voi sekaisin.
Yhdistä jauhoseos ja munajogurttivoi-seos nuolijalla käännellen (älä vatkaa taikinaa).
Asettele paperivuoat muffinssipellille ja jaa taikina vuokiin.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20-30 minuuttia. (tarkista kypsyys puutikulla.)
Jätä muffinssit jäähtymään ja valmista kuorrute.

Kuorrutus: (yhteen muffinssiannokseen eli jos teet molempia yhtä aikaa, tuplaa kuorrutteen määrä)
50 g voita
4 dl tomusokeria
200 g tuorejuustoa (Philadelphia)

Vatkaa ensin voi ja tomusokeri keskenään, kunnes ne ovat sekoittuneet kunnolla. Lisää kylmä tuorejuusto. Vatkaa kovemmalla teholla niin pitkään kunnes seos on kuohkeaa. (Huom. Jos vatkaat liikaa seos muuttuu juoksevaksi).
Porkkanamuffinssien taikina saa jäädä aika löysäksi.
Täytä vuokiin taikinaa n. 2/3 osaa. Laitan usein paperivuoat muffinssipellille, jolloin ne eivät leviä uunissa.
Taikina kohoaa hyvin paistettaessa.
Ostin Confetin leipomistarvikkeiden erikoisliikkeestä hauskoja talviaiheisia kääreitä valmiille muffinsseille.
Suklaisten muffinssien taikina ei ollut löysää, mutta nekin kohosivat hyvin.
Kuorrutusta pitää olla paljon!
Pikkujouluviikonlopun kruunasi kuohuva glögi, jota olin saanut vähän aiemmin ystävältäni lahjaksi. Mukava uutuus ja maistui hyvältä perinteisten Aura-juustolla päällystettyjen piparien kanssa.
Mukavaa joulunodotusta kaikille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti