perjantai 27. maaliskuuta 2015

PARSA,HOLLANDAISE,UPPOMUNA JA LOHI
 Perjantai-illan kokeilevaa keittiötä; vanhojen tuttujen (lohi, parsa, hollandaise) lisäksi piti testata ensimmäistä kertaa uppomunan valmistusta. Ohjeita löytyy useampiakin, esim. Kotivinkin ohjeitten mukaan valmistettu valkoviinietikan avulla valmistettu uppomuna (jonka itsekin tein) tai kelmun sisällä kypsennetty uppomuna (jota ensin aioin kokeilla), eli kannattaa itse löytää se omin juttu tässäkin. Vähän se valkuainen meinasi levähtää kattilassa, mutta aika hyvä tuli.
Muuten mentiin vanhoilla tutuilla, jo hyväksi koetuilla resepteillä eli tehtiin hollandaise -kastike  ja lohifile uunissa ja keiteetiin parsaa. Niitten kanssa uppomuna ja nautinto oli kyllä aika täydellinen.
Jälkiruoaksi tytär teki suklaamoussen tuoreilla mansikoilla eikä siinä muuta tarvittu, että perjantai-ilta oli täydellinen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti