tiistai 17. maaliskuuta 2015

MELKEIN REISSUMAKUMUISTOJA;
 STICKY CHICKEN
 Thaimaan reissulta jäi mieleen paljon makumuistoja. Siellähän käytetään paljon kasviksia, chiliä, korianteria, inkivääriä, kookosmaitoa, sitruunaruohoa... ja herkullisia makuja niistä syntyykin.
Tämä ruoka on sellainen, joka on ollut pitkään to-do-listalla. Ja nyt tuntui, että tällä päästään vielä toviksi reissun ruokapöytiin. Suomeksi tämä olisi kai tahmakanaa tai jotain sinnepäin ja vinkin tekemiseen löysin suolaa&hunajaa blogista. Kanan marinointiin menee jonkin aikaa, mutta valmistus on muuten lopuksi nopeaa.
Koristeluun voisi käyttää korianteria, chiliä ja kevätsipulia, mutta tällä kertaa korvasin nämä kaapista löytyneillä chilillä ja purjolla. Toimii, muttei ole ehkä yhtä näyttävää.
Ruoka oli ihanaa, eikä sitä jäänyt kyllä muruakaan eli vink vink: viikonlopun herkkuvinkki olisi tässä!


Ja hei! Pitäkää silmällä blogia, lähiaikoina tulossa pieni arvonta!


STICKY CHICKEN


Marinadi:
3 valkosipulin kynttä silputtuna
tuoretta inkivääriä saman verran silputtuna
1/4 dl ruokokidesokeria
3 rkl hunajaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl soijaa
2 rkl ketjap manisia (tai jotain muuta makeaa soijakastiketta)
2 rkl osterikastiketta
1/4 dl rypsiöljyä
1 rkl sesamiöljyä


noin 600 g broilerin filettä


Päälle:
sesaminsiemeniä
pari vartta kevätsipulia
tuoretta korianteria
punaista chiliä


Silppua valkosipuli ja inkivääri. Sekoita kaikki marinadin ainekset esim. vahvassa muovipussissa.
Pilko broilerin fileet sopiviksi paloiksi (älä käytä valmissuikaleita, sillä niistä tulee vaan silppua). Nostele palat marinadin joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti.
Nostele kanat marinadista. Säästä marinadista niin paljon, kun pystyt, tahmakastikkeen pohjaksi.
Laita marinadi kattilaan ja keittele sitä kokoon noin 10-15 minuuttia tai kunnes se on paksua ja tahmaista.
Ole varovainen kastikkeen kanssa, sokeri tekee siitä polttavan kuumaa. Voit varovasti maistaa kastiketta ja lisätä vähän sokeria, jos tuntuu, ettei kastike ole tarpeeksi makeaa.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Paista kanat melkein kypsäksi. Nosta palat leivinpaperin päälle uunivuokaan tai -pellille ja sivele kastiketta esimerkiksi silikonisudilla kaikille palasille.
Karamellisoi pinta paistamalla kanoja vielä uunissa (225 astetta) noin 8 minuuttia.
Silppua kevätsipuli, tuore chili ja tuore korianteri.
Laita sesaminsiemeniä tarjoiluastian pohjalle ja nostele kanan paloja astiaan. Ripottele päälle sesaminsiemeniä ja kääntele paloja, että siemeniä tarttuu joka puolelle palojen  pintaan.
Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa, asettele päälle kanaa ja ripottele lopuksi silputtua kevätsipulia, chiliä ja korianteria.


Laita reilusti marinadia muovipussiin ja kanat sekaan.
Pyörittele kanan palat sesaminsiemenissä heti, kun otat kanat uunista.
Ihania makuja karamellisoituneessa kanassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti