maanantai 5. lokakuuta 2020

GLASEEARATTU KANA - AAH!
  Wokkiruoat ovat supersuosikkejani. Täysjyvänuudeleita, jotain kasviksia ja jotain proteiinia. Ehkä useinmiten kanaa. Tätä glaseerattua kanaa wokin kanssa olen ehtinyt tehdä jo muutamaankin otteeseen, ennen kuin sain sen kirjoitettua tänne blogiin. 
 Näistä kanoista tulee glaseerauksen myötä kuin karamellia. Itämaisella twistillä. Siis ihan superhyvää!!!

GLASEERATTU KANA

3-4 broilerin rintafileetä
öljyä tai voita
suolaa
rouhittua mustapippuria
1-2dl vehnäjauhoja

2 valkosipulin kynttä
50 g voita
1 rkl soijaa
3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia (tai molempia)
2 rkl seesaminsiemeniä

 Leikkaa broilerin rintafileet 2-3 osaan pitkittäin. Mausta suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin.
 Laita laakealle lautaselle vehnäjauhoja ja kierittele fileet jauhoissa.
 Laita laakealle paistinpannulle öljyä tai voita tai niiden sekoitusta ja laita fileet pannulle keskilämmölle. Anna paistua noin 2-3 minuuttia ensin, käännä sitten ja anna paistua toiselta puole pari minuuttia (riippuen fileiden paksuudesta). Siirrä fileet pannun reunoille ja laita voi sulamaan keskelle. Paina veitsen lappeella valkosipulit murskaksi (ota kuoret pois) ja lisää voin sekaan. 
 Lisää sulaneen voin päälle soija ja hunaja ja kääntele kanat seokseen. Anna vähän aikaa glaseerautua ja ripottele päälle seesaminsiemenet.
 Tarjoa wokattujen kasvisten ja nuudelien kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti