sunnuntai 22. helmikuuta 2015

VANILJAINEN MARJAKERROSKIISSELI
 Tänään oli pakastin-tyhjäksi-ennen-kesää -päivä. Tai ainakin vähän sellainen. Mustikoita tuli siis kaivettua pakastimen perukoilta ja kun ruokana oli perinteinen Karjalan paisti, oli vähintäänkin reilua tehdä myös jälkiruoaksi perinteistä kiisseliä. En ole aikoihin tehnyt kerroskiisseliä, joten kylläpä se ilahdutti tänään. Ihanan vaniljainen ja mustikasta mahtava kesän maku! Kannattaa tehdä!
VANILJAINEN MARJAKERROSKIISSELI

Mustikkakiisseli
2 dl pakastemustikoita
1 dl vettä
½ dl sokeria
½ dl vettä
1 rkl perunajauhoja
Vaniljakiisseli
4 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Laita mustikat ja vesi yhteen kattilaan ja anna hiljalleen kiehua, että marjat pehmenevät.
Laita toiseen, paksupohjaiseen kattilaan maito, muna ja perunajauhot. Laita kattila levylle ja laita levy päälle. Sekoita koko ajan vispilällä kunnes kiisseli kuumenee ja kuplahtaa. Varo, ettei maitokiisseli kiehu pohjaan. Ota pois levyltä heti kun kuplii. Lisää sokeri, sekoita, että sokeri sulaa sekaan. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Anna jäähtyä vähän aikaa.
Ota mustikkakattila pois levyltä ja siivilöi marjat pois. Siirrä valutettu mehu takaisin kattilaan. Kuumenna ja lisää sokeri. Ota puoli desiä kylmää vettä ja sekoita siihen ruokalusikallinen perunajauhoja. Kaada perunajauhoneste mustikkamehun joukkoon koko ajan sekoittaen. Ota pois levyltä, kun kiisseli paksuuntuu ja kuplahtaa.
Kun kiisselit ovat vähän jäähtyneet, kaada ensin vaniljakiisseli tarjoiluastioihin. Kaada sen jälkeen varovasti mustikkakiisseli päälle, ripottele vähän sokeria ja laita kylmään jähmettymään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti